TEAM FORDZILLA SE PRIPRAVLJA NA NOVO SERIJO E-ŠPORTNIH TEKMOVANJ

Foto: Ford

Fordova e-športna ekipa Team Fordzilla se pripravlja na tekmovanje v čisto novem prvenstvu ERC (Esports Racing Competition) v sezoni 2020–2021, kjer se bo pomerila v ligi V 10-R, ki ga gostita družbi Gfinity in Abu Dhabi Motorsport Management (ADMM).

 

Globalno tekmovanje uporablja edinstven format, ki ga doslej še nismo videli v svetu virtualnih dirk, in je umeščen kot platforma za odkrivanje talentov, zato novi obrazi razveseljujejo široko bazo navdušencev nad avtomobilskimi dirkami, obenem pa omogoča neposredno komunikacijo s čedalje večjo skupnostjo dirkaških simulacij.

 

Prva sezona se začenja ta mesec, trije vozniki ekipe Team Fordzilla pa se bodo s posebej pripravljenim enosedežnim dirkalnikom pomerili v ligi V 10-R. Ekipo čaka spopad z vsako od sedmih drugih ekip na sedmih dirkah z uporabo igre za simulacijo dirkanja Assetto Corsa, v to pa bodo vključeni tako ekipno dirkanje, štafetno dirkanje in dirkanje v skupnem seštevku.

 

Gfinity ima globalno igričarsko skupnost s približno 11 milijoni uporabnikov, skupaj z družbo ADMM pa bodo ustvarili več ur programov na sezono v skladu z rastočim povpraševanjem mednarodnih omrežij, ki prenašajo digitalne avtomobilske dirke.

 

Delovanje lige

Ekipa Team Fordzilla bo v prvi sezoni lige tekmovala proti drugim sedmim ekipam. Vsakega od sedmih spopadov sestavljajo trije krogi, vsak krog pa poteka na drugem dirkališču.

 

Po zaključenem spopadu število osvojenih točk pove, kako se je odrezala ekipa, rezultat pa je lahko zmaga, poraz ali izenačenje. Točke, ki jih je ekipa osvojila med spopadom, nato dodajo skupnemu seštevku na turnirju. Ko vse ekipe zaključijo vseh sedem dirk, razglasijo zmagovalca lige – ekipo z največ osvojenimi točkami.

 

Ekipa Team Fordzilla

Ford je leta 2019 ustanovil ekipo Team Fordzilla – svoje prvo e-športno moštvo – z individualnimi ekipami v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji, v njih pa so skrbno izbrani dirkači. Vsaka ekipa tekmuje na državnih prvenstvih z izbranimi kapetani ekip, najboljši vozniki pa predstavljajo Team Fordzilla na evropski ravni. Pod zastavo Team Fordzilla trenutno tekmuje več kot 40 dirkačev.

 

V sezoni 2019–2020 je Team Fordzilla z evropskim moštvom vstopil v serijo Le Mans Esports. Sprožil je tudi inovativne pobude, kot je Projekt P1 – novo Fordovo vozilo za virtualne dirke, ki so ga zasnovali igričarji, predstavili pa ga bodo na dogodku Gamescom 2020. Za nadaljnje informacije jim sledite na Twitterju (@TeamFordzilla), Instagramu (@teamfordzilla) in Twitchu (Twitch.tv/TeamFordzilla).

 

Navedki

“Navdušeni smo, da bo Fordova ekipa Team Fordzilla del lige V10 R in bo z bogato tradicijo sveta dirk in legijami navdušencev obogatila to novo in vznemirljivo prvenstvo.” John Clark, izvršni direktor Gfinity

 

“Da smo del povsem nove serije, kot je ta, da tekmujemo proti uveljavljenim e-športnim ekipam, vse to kaže, kako daleč je Team Fordzilla uspelo priti v manj kot enem letu. To novo prvenstvo z edinstvenim formatom in globalnim dosegom družb Gfinity in ADMM je idealna izbira za nas in komaj čakamo, da se začne in osvojimo naslednjo stopnjo.” Emmanuel Lubrani, višji vodja komunikacij, Team Fordzilla, Ford Evropa

 

“Podpora in zavezanost legendarnih dirkaških in avtomobilskih znamk, kot je Ford, ki se nam je pridružil z novo e-športno ekipo Fordzilla, pričuje, da je naša zasnova naravno okolje za profesionalna tekmovanja s simulacijami dirk.” Saif Al Noaimi, vršilec dolžnosti izvršnega direktorja ADMM

 

Povezave

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Podobne objave