Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca.

Foto: Toyota

 

 

  • Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca.
  • Zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.
  • To je prvi korak nove palete baterijskih električnih avtomobilov.

 

Toyota je danes objavila prihod povsem novega srednje velikega baterijsko-električnega športnega terenca, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.

Več detajlov o novem modelu bo objavljenih v naslednjih mesecih. Trenutno je na voljo le silhueta avtomobila in nekaj detajlov zasnove platforme. 

Zaenkrat še neimenovani novi model bo zasnovan na osnovi nove platfrome e-TNGA. Njena premišljena zasnova bo izjemno prilagodljiva in enostavno uporabna tudi pri drugih modelih.  

Osnovni arhitekturni princip nove platforme temelji na kombinaciji fiksnih in prilagodljivih elementov. Tovrstni pristop omogoča variacije v širini, dolžini, širini in medosni razdalji. 

Platforma e-TNGA omogoča pogon na sprednja, zadnja in vsa štiri kolesa, hkrati pa omogoča uporabo različnih tipov baterij in elektromotorjev, s katerimi se lahko prilagaja vozilom različnih velikosti in zmogljivosti.

Z uporabo prilagodljivega pristopa se bo skrajšal tudi razvojni čas vozil, hkrati pa bo razvoj več modelov lahko potekal vzporedno. 

Prvi model, zasnovan na osnovi platforme e-TNGA je bil že razvit in je v pripravljalni fazi za začetek serijske proizvodnje. Njegova izdelava bo potekala v tovarni ZEV na Japonskem.

“Toyota bo v bližnji prihodnosti začela s predstavitvijo palete novih baterijsko-električnih vozil. V naslednjih mesecih bo namreč predstavljen novi baterijsko-električni športni terenec. Fleksibilnost in prilagodljivost platforme e-TNGA nam omogoča snovanje in ustvarjanje različnih vozil, ki so vznemirljivi na pogled in za vožnjo,” je razložil Kodži Toyošima, eden vodilnih v tovarni ZEV na Japonskem. 

 

PR:

Toyota Adria d.o.o.
Brnčičeva 51, SI-1231 Ljubljana

Podobne objave