Novi Opel Vivaro-e izbran za Mednarodni dostavnik leta 2021

  • Strokovna žirija za lahka gospodarska vozila: 24 novinarjev in založnikov razglasilo Vivaro-e za Mednarodni dostavnik leta 2021 (IVOTY)

  • Drugi zmagovalec v dveh letih: Opel Combo je prejel nagrado IVOTY leta 2019

  • Oplova elektrifikacija lahkih gospodarskih vozil: “e”-različici Comba in Movana bosta Vivaru-e sledili naslednje leto


Rüsselsheim. Novi Opel Vivaro-e je Mednarodni dostavnik leta 2021 (IVOTY). Popolnoma električni dostavnik nemškega proizvajalca avtomobilov je izbrala strokovna žirija, sestavljena iz 24 novinarjev in založnikov neodvisnih revij LCV.

Na voljo v treh dolžinah in s številnimi različicami karoserije, električni Vivaro-e omogoča profesionalcem, da izkoristijo brezkompromisno mobilnost brez emisij – daleč čez “zadnji kilometer”. Kupci vozila Vivaro-e lahko izbirajo med dvema velikostma litij-ionske baterije, odvisno od njihovih potreb: s 75 kWh za doseg do 330 kilometrov ali za tiste, ki imajo manj intenzivno dnevno uporabo vozila, s 50 kWh in dosegom do 230 km, oba glede na preskusni cikel WLTP.

“Zelo smo ponosni, da je bil novi Vivaro-e izbran za mednarodni dostavnik leta 2021,” je dejal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller, “in rad bi se zahvalil strokovnjakom iz žirije IVOTY za to nagrado, ki je v poslu z lahkimi gospodarskimi vozili izredno cenjena. Vivaro-e postavlja nove standarde v svojem tržnem segmentu in vodi elektrifikacijo Oplovega portfelja lahkih gospodarskih vozil. Prihodnje leto bomo dodali “e” -variante še Combu in Movanu, kar pomeni, da bosta na voljo v popolnoma električni različici še pred koncem leta 2021! Danes Opel naglo elektrificira svojo celotno ponudbo vozil, saj je na voljo že šest modelov, bodisi kot popolnoma baterijsko gnana električna ali hibridna vozila. Do leta 2024 bomo imeli elektrificirane različice vseh naših osebnih in lahkih gospodarskih vozil. “

Vivaro-e je narejen na platformi Groupe PSA EMP2 in ponuja izjemno široko paleto sistemov za pomoč vozniku – kot je prepoznala tudi žirija IVOTY. Poleg projekcijskega zaslona ima Vivaro-e tudi sistem pomoči za ohranjanje voznega pasu, razširjeno prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje v primeru utrujenosti in ob morebitnem čelnem trku ter samodejno zaviranje v sili.

Opel je že prej osvajal nagrade Mednarodnega dostavnika leta, in sicer leta 1999 z Astro Van, leta 2002 s prvo generacijo Vivara in leta 2019 s Combom.

O Oplu

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862 ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Od avgusta 2017 je Opel del Groupe PSA. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po vsem svetu, leta 2019 pa so prodali več kot milijon vozil. Opel trenutno izvaja strategijo elektrifikacije za zagotavljanje trajnostnega uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo vsi evropski modeli osebnih vozil na voljo tudi v različici z električnim pogonom. Ta strategija je del načrta PACE!, s katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen, globalen in električen.

Obiščite https://int-media.opel.com

https://twitter.com/opelnewsroom

PR Wallis Automotive Europe Croatia

Podobne objave