Družba Volvo Cars bo potrojila proizvodno zmogljivost v Gentu po skoku prodaje električnih vozil v letu 2020 

 

Družba Volvo Cars bo potrojila zmogljivost proizvodnje električnih vozil v svojem obratu v belgijskem Gentu kot odziv na hitro rastoče povpraševanje po seriji elektrificiranih vozil Recharge.

 

Okrepitev zmogljivosti je tudi odgovor na celoletne prodajne rezultate, ki kažejo na močno rast povpraševanja po modelih Recharge. Delež vozil Recharge v celotni prodaji se je leta 2020 več kot podvojil v primerjavi z letom 2019.

 

Do leta 2022 se bo zmogljivost proizvodnje elektrificiranih vozil v Gentu več kot potrojila in dosegla približno 60 odstotkov celotne proizvodne zmogljivosti obrata. 

 

Gent se trenutno pripravlja na zagon proizvodnje drugega povsem električnega modela Volvo na podlagi modularne arhitekture za vozila (CMA). Model naj bi se začelo izdelovati proti koncu leta. Obrat že proizvaja model XC40 Recharge, prvi povsem električni avtomobil družbe, ter različico priključnega hibrida XC40.

 

»Naša prihodnost je električna in stranke so očitno zelo zadovoljne z našimi vozili Recharge,« je povedal Javier Varela, vodja področja globalnih industrijskih dejavnosti in kakovosti. »Obrat v Gentu resnično utira pot naši globalni proizvodni mreži v smeri elektrifikacije modelnih serij in povečevanja proizvodne zmogljivosti za tovrstne izvedbe.

 

Družba Volvo Cars se je zavezala postati proizvajalec premium električnih vozil in namerava v prihodnjih letih na trg lansirati nekaj povsem električnih modelov. Do leta 2025 ima cilj, da njen obseg globalne prodaje sestavlja 50 odstotkov povsem električnih vozil, drugo polovico pa predstavljajo hibridi.

 

Medtem ko je tovarna v Gentu prva v globalni proizvodni mreži Volvo Cars, ki je začela izdelovati povsem električne avtomobile, družba prav tako načrtuje povečanje proizvodne zmogljivosti za električna vozila v drugih obratih po svetu.

 

Prejšnji mesec je družba Volvo Cars tudi sporočila, da bo sestavljala elektromotorje v proizvodnem obratu za pogonske sklope v mestnem okrožju Skövde na Švedskem, in namerava do sredine desetletja vzpostaviti izključno notranjo proizvodnjo elektromotorjev. Družba načrtuje za doseganje tega cilja v prihodnjih letih nameniti približno 70 milijonov evrov, obenem pa veliko vlaga tudi v lastno notranjo zasnovo in razvoj električnih motorjev za naslednjo generacijo Volvo Cars.

 

 

 Volvo Car Group v letu 2019

V poslovnem letu 2019 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 14.3 BSEK (14.2 BSEK v letu 2018). Prihodki v tem obdobju so znašali 274.1 BSEK (252.7 BSEK). V celotnem letu 2019 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 705.452 (642.253) avtomobilov, kar je 9.8 odstotka več kot v letu 2018. Rezultati kažejo na celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer je podjetje pripravljeno na naslednjo fazo rasti. 

 

O Volvo Car Group

Volvo Cars je bil ustanovljen leta 1927. Danes je ena najbolj znanih in uglednih blagovnih znamk na svetu s prodajo 705.452 avtomobilov v letu 2019 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding.

 

V letu 2019 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 41.500 delavcev, zaposlenih za polni delovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za azijsko-pacifiško regijo se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

 

V skladu s svojim novim poslanstvom podjetja želi Volvo Cars strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben, trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tega desetletja želi, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila, in vzpostaviti pet milijonov neposrednega poslovanja s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemu zmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

 

PR:

VCAG d.o.o. | Volvo Car Adria
Leskoškova 2
1000 Ljubljana, Slovenia

Podobne objave