FORD IN GOOGLE BOSTA POSPEŠILA AVTOMOBILSKE INOVACIJE IN POSTAVILA NOVE TEMELJE IZKUŠNJI POVEZANEGA VOZILA

Foto: Ford

 

Dearborn, Michigan, in Sunnyvale, Kalifornija, 1.februar 2021 – Ford in Google sta objavila edinstveno strateško partnerstvo, ki bo pospešilo Fordovo preobrazbo in postavilo nove temelje izkušnji povezanih vozil. Google Cloud je obenem postal Fordov izbrani ponudnik storitev v oblaku, saj zagotavlja izjemno obvladovanje podatkov, umetne inteligence (AI) in strojnega učenja, ki družbo Google uvrščajo v svetovni vrh. V sklopu tega novega šestletnega partnerstva – in od leta 2023 naprej – bodo milijoni prihodnjih vozil znamk Ford in Lincoln vseh cenovnih razredov opremljeni s sistemom Android z Googlovimi aplikacijami in storitvami.

 

Za podporo nenehnim inovacijam Ford in Google ustanavljata novo delovno skupino Team Upshift. Ta bo prestavljala meje Fordove preobrazbe, zagotovila popolno izkušnjo po meri uporabnikov in odpirala nove prelomne priložnosti z obdelavo podatkov. Del tega bodo med drugim projekti, ki segajo od razvoja novih izkušenj pri nakupu vozila do ustvarjanja ponudb za lastnike in še marsikaj.

 

“Medtem ko Ford z elektrifikacijo, povezljivostjo in avtonomno vožnjo nadaljuje z najtemeljitejšo preobrazbo v zgodovini, povezovanje Googla in Ford vzpostavlja inkubator inovacij, ki bodo zagotovile vrhunsko izkušnjo našim uporabnikom in posodobile naše poslovanje,” je povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda.

 

“Od prvega tekočega traku do najnovejših tehnologij za pomoč pri vožnji je Ford skoraj 120 let določal tempo inovacij v avtomobilski industriji,” je povedal Sundar Pichai, izvršni direktor družb Google in Alphabet. “Ponosni smo, da bomo lahko kot partnerji zagotovili najboljše s področij Googlove umetne inteligence, analize in obdelave podatkov ter platform storitev v oblaku, ki bodo pomagali preobraziti Fordovo poslovanje in razviti avtomobilske tehnologije za varno in povezano uporabo v prometu.”

 

V drugi polovici leta bo Google kot izbrani ponudnik storitev v oblaku Fordu pomagal izkoristiti umetno inteligenco, strojno učenje in tehnologije za analizo podatkov, združene v platformi Google Cloud, da bo avtomobilski proizvajalec lahko pospešil svojo digitalno preobrazbo in posodobil postopke ter tehnologije povezanih vozil oskrbel z zaupanja vrednim, varnim in zanesljivim Googlovim oblakom. Ford z uporabo platforme Google Cloud načrtuje naslednje:

 

  • Nadaljnje izboljšanje uporabniške izkušnje z novimi tehnologijami in zagotavljanje po meri prikrojenih storitev,

 

  • pospešek posodobitve razvoja, proizvodnje in upravljanja dobavne verige izdelkov vključno z raziskavami uporabe umetne inteligence za usposabljanje zaposlenih v proizvodnji in še zanesljivejše delovanje opreme v obratih,

 

  • hitrejšo uvedbo poslovnih modelov, ki temeljijo na podatkih, da bodo uporabniki takoj prejeli obvestila, kot so zahtevki za vzdrževanje ali opozorila o vpoklicih.

 

Ford in Google imata skupno vizijo zagotavljanja prijetne, varnejše in učinkovitejše izkušnje v povezanem vozilu ob zmanjšanju motenj voznika in zagotavljanju najnovejših tehnologij za uporabnike z brezžičnimi posodobitvami.

 

Od leta 2023 bodo uporabnikom vozil znamk Ford in Lincoln po vsem svetu na voljo edinstvene digitalne izkušnje na osnovi operacijskega sistema Android in z vgrajenimi Googlovimi aplikacijami in storitvami, vključno z najboljšimi tehnologijami s področja zemljevidov in glasovnega upravljanja:

 

  • Googlov pomočnik (Google Assistant) voznikom omogoča vožnjo brez preusmerjanja pogleda s ceste in odmika rok z volana, saj lahko vse opravijo z glasovnimi ukazi,

 

  • Googlovi zemljevidi kot primarni vir za navigacijo voznikom omogočajo hitrejši prihod na cilj z upoštevanjem sprotnih informacij o prometu, samodejnimi obvozi, vodenjem po voznih pasovih in drugimi funkcijami,

 

  • Google Play voznikom zagotavlja dostop do najljubših aplikacij za poslušanje glasbe, podcastov, zvočnih knjig in drugih možnosti. Te aplikacije so optimalno prilagojene in integrirane za uporabo v vozilu.

 

Android v avtomobilu Fordu in zunanjim razvijalcem omogoča razvoj aplikacij, ki nenehno izboljšujejo uporabniško izkušnjo in ji dodajajo čedalje bolj osebni pečat.

 

“Zelo zavzeti smo z ustvarjanjem prepoznavnih Fordovih izdelkov in storitev, ki jih uporabnik želi na vsak način imeti,” je povedal Farley. “Ta povezava bo našim ekipam dala proste roke pri inovacijah za uporabnike Fordovih in Lincolnovih avtomobilov, obenem pa bo zagotovila neoviran dostop do vrhunskih Googovih aplikacij in storitev.”

 

# # #

 

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva biti vodilno podjetje na področju elektrifikacije, mobilnostnih rešitev vključno z rešitvami za avtonomno vožnjo in storitev povezljivosti. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 187.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stran corporate.ford.com.

 

O platformi Google Cloud

Google Cloud podjetjem zagotavlja vodilno infrastrukturo, zmogljivo platformo in rešitve za različne panoge. Rešitve v oblaku za celotne korporacije temeljijo na vrhunski Googlovi tehnologiji in pomagajo podjetjem povečati učinkovitost poslovanja in prilagajanje na spremembe ter tako zagotavljajo varno osnovo za prihodnost. Google Cloud je zaupanja vreden partner uporabnikov v več kot 150 državah, ki se z njegovo pomočjo soočajo z najbolj kritičnimi poslovnimi izzivi.

 

O družbi Google

Poslanstvo družbe Google je urejanje svetovnih informacij in njihova univerzalna dostopnost za koristno uporabo. Z izdelki in platformami, kot so iskalnik, Googlovi zemljevidi, e-pošta Gmail, sistem Android, spletišče Google Play, brskalnik Chrome in video-platforma YouTube, ima Google pomembno vlogo v vsakodnevnem življenju milijard ljudi in je postal eno najbolj znanih podjetij po vsem svetu. Google je del korporacije Alphabet Inc.

Podobne objave