SUZUKIJEV DOLGOLETNI DIREKTOR ODHAJA V POKOJ

Osamu Suzuki, ki je podjetje Suzuki vodil več kot 40 let, pri 91 letih odhaja v pokoj. Uradno se bo s položaja umaknil v juniju, v podjetju pa bo ostal aktiven kot svetovalec.

Osamu Suzuki, ki velja za najdlje dejavnega direktorja v avtomobilski industriji, se je rodil kot Osamu Macuda. Po poroki z vnukinjo ustanovitelja podjetja Suzuki je prevzel njen priimek in vodenje podjetja. Na različnih vodstvenih funkcijah v podjetju je deloval več kot 40 let. Med njegove najuspešnejše projekte sodita širitev podjetja Suzuki na indijski trg in vstop na japonski trg z miniaturnimi vozili.

Prihodnji projekti podjetja Suzuki bodo – v skladu z globalnimi trendi – usmerjeni v zmanjševanje izpustov in ogljično nevtralnost z velikimi vložki v tehnologijo elektrifikacije. Krmilo avtomobilskega podjetja bo prevzel njegov sin Toshihiro Suzuki, ki je sicer že nekaj let predsednik in izvršni direktor Suzukija.

G. Osamu Suzuki, predsednik družbe Suzuki, ob sprejemu direktorja Podružnice Suzuki v Sloveniji, g. Petra Verčiča, leta 2019G. Osamu Suzuki, predsednik družbe Suzuki, ob sprejemu direktorja Podružnice Suzuki v Sloveniji, g. Petra Verčiča, leta 2019

 

PR in foto: Suzuki

Podobne objave