Nova Opel Mokka prihaja v sredini aprila 

Ne običajno. Bolj Mokka. 

Nemška, vznemirljiva, dostopna. 

  • Nova Opel Mokka prihaja v Slovenijo v sredini meseca aprila. 
  • Cene za novo generacijo prodajne uspešnice se v Sloveniji začnejo pri 18.990 evrih. Slovenski mediji boste imeli možnost preizkusiti Mokko v tednu od 19. – 23. aprila 2021. 

Dočakali smo jo – novo Opel Mokko. Čisto, drzno, vizionarski Oplov pionir prihodnosti.  Nova Mokka, kot prva prinaša Oplov vizir, čisto armaturno ploščo ter preoblikovani blisk in  sredinsko nameščeno oznako modela na zadnjem delu.  

Že od začetka prodaje bosta na voljo različica z električnim pogonom ali motorjem z notranjim  izgorevanjem.  

Odlikuje jo značilno Oplovo udobje in napredne tehnologije iz višjih segmentov trga.  Novo Opel Mokko je že možno naročiti, vstopna cena znaša privlačnih 18.990 evrov, za vožnjo  brez emisij je cena Mokke-e na voljo od 33.490 evrov naprej (oziroma 28.990 eur z  upoštevanjem subvencije). 

Oblikovna osvežitev, a zvesti nemškim koreninam 

Nova Opel Mokka naredi izjemen vtis z osupljivo oblikovno dovršenostjo. S skupno dolžino 4,15  metra je novi model 12,5 cm krajši od predhodnice – kljub 2,0 cm daljši medosni razdalji.  Kompaktno pet sedežnico poudarijo kratki previsi in široka drža. Na prednjem delu posebej  pritegne nezgrešljivi Oplov vizir, ki brezhibno povezuje masko, LED žaromete in na novo  zasnovan Oplov emblem z bliskom, ki bo od sedaj naprej krasil vse prihajajoče modele tega  nemškega proizvajalca. 

Filozofijo čistega, jasnega oblikovanja odraža tudi notranjost. Nova Oplova čista armaturna  plošča vključuje dva široka zaslona in je osredotočena le na bistveno. Je pregledno razčlenjena  in razumljiva. Oplovi oblikovalci so posvetili posebno pozornost digitalnemu ‘razstrupljanju’ in  sledili načelu »manj je več«. Zagotovili so intuitivno upravljanje sistema, da ga lahko voznik  uporablja brez preusmerjanja pozornosti od vožnje. Najpomembnejše funkcije voznik upravlja s  krmilnimi tipkami in se mu ni treba prebijati skozi podmenije. 

Novi motorji – varčni in zmogljivi 

Prvič v Oplovi zgodovini je nova Mokka že ob začetku prodaje na voljo tako s popolnoma električnim pogonom kot tudi z motorjem z notranjim izgorevanjem. Elektromotor razvije moč  100 kW (136 KM) in največji navor 260 Nm, ki je na voljo že ob speljevanju. Vozniki lahko izbirajo  med tremi voznimi načini – Normal, Eco in Sport. Opel Mokka-e je opremljena z baterijo s  kapaciteto 50 kWh, ki zadošča za pot od Goričkega do Pirana, in sicer do 324 kilometrov. Nova  Mokka-e je pripravljena na vse možnosti polnjenja od enofaznega do trifaznega toka z 11 kW.  Opel za baterijo zagotavlja osemletno jamstvo oziroma jamstvo do 160.000 km. Električna  Mokka bo verjetno navduševala urbano mladino in mlade po srcu, ki glavnino svojih opravkov  opravijo v mestu in bližnji okolici. 

Paleta živahnih in obenem varčnih bencinskih in dizelskih motorjev razvije moč v razponu od 74  kW (100 KM) do 96 kW (130 KM). Skromna poraba goriva in vrhunska zmogljivost odlikujeta vse  pogonske sklope (predhodni podatki o porabi goriva po NEDC: kombinirano 3,8–4,8 l/100km,  emisije CO2 100–111 g/km). Izjemna učinkovitost in živahna zmogljivost sta značilni za nove  bencinske motorje. Turbopolnilnik se odziva v hipu, veliko navora je na voljo že pri nizkem  številu vrtljajev. Motorje dopolnjuje sodobni šeststopenjski ročni menjalnik ali osem stopenjski avtomatski menjalnik z uglajenim prestavljanjem in obvolanskima prestavnima ročicama.  

Nova Mokka porabi znatno manj goriva tudi zaradi svoje teže, saj je lažja do 120 kilogramov, v  primerjavi s prejšnjo generacijo. 

Inovacije za vse: IntelliLux LED® matrični žarometi, vrhunski asistenčni sistemi Z zagotavljanjem inovativnih tehnologij vozil višjih razredov širšemu krogu kupcev ostaja nova  Mokka zvesta tradiciji znamke Opel. Med tovrstnimi naprednimi sistemi sta tudi prilagodljivi  regulator hitrosti in aktivno usmerjanje na voznem pasu. Sistemi osvetlitve prinašajo vodilne 

tehnologije s prilagodljivimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi s 14 elementi, ki preprečujejo  slepljenje drugih voznikov in so edinstveni v tem segmentu. Vse različice Mokke so serijsko  opremljene z električno parkirno zavoro in prepoznavanjem prometnih znakov, pomoč pri  ohranjanju voznega pasu, zaznavanje utrujenosti voznika, opozarjanje na nevarnost naleta s  samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev. Na voljo so tudi 180-stopinjska vzvratna  kamera, pomočnik za samodejno parkiranje, zaščita stranice in nadzor mrtvih kotov. Vrhunec  ponudbe je ogrevan sedež z usnjenim oblazinjenjem in masažno funkcijo za voznika. Voznik in  sovoznik pa lahko odložita svoja pametna telefona na poličko v sredinski konzoli, kjer se združljivi telefoni brezžično polnijo. 

Za vse športne navdušence ali tiste, ki radi dodatno izstopate, pa Opel prvič ponuja Mokko v  GS Line različici, z izrazito športnim videzom. V standardni obseg opreme so vključeni značilna  rdeča obroba stranskih oken, sijajno črn vizir, črni zunanji okrasni elementi in oznake namesto  kromiranih, specifično blago na prednjih sedežih, rdeča obroba instrumentalne plošče, črna  platišča iz lahkih kovin, streha v drugi barvi in črna stropna obloga. 

Slovenski mediji boste imeli edinstveno priložnost preizkusiti novo Mokko v tednu od 19. – 23.  aprila. Informacije in vabilo na dogodek sledijo v kratkem. 

 

O Oplu 

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta  1862 ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Od avgusta 2017 je Opel del Groupe  PSA. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po vsem  svetu. Do konca leta 2024 bodo vsi Oplovi modeli na voljo tudi v različici z električnim pogonom. Ta  strategija je del načrta PACE!, s katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen, globalen in električen. 

Obiščite https://int-media.opel.com, https://twitter.com/opelnewsroom

O WAE S d.o.o. 

WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z  avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni  uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne  storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno  stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju  Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji tudi v prihodnje.

 

PR:

Opel

Podobne objave