Suzuki Motor Corporation
Subaru Corporation
Daihatsu Motor Co., Ltd.
Toyota Motor Corporation
Mazda Motor Corporation

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) in Mazda Motor Corporation (Mazda) so dosegle dogovor o skupnem razvoju tehničnih specifikacij za komunikacijske naprave vozil naslednje generacije. Uporaba skupnih komunikacijskih sredstev bo z uporabo povezanih storitev za namene povezovanja avtomobilov in družbe ustvarila novo vrednost in storitve, ki bodo standardizirane za zgodnje zagotavljanje varnejših in priročnejših povezanih storitev.

 

Znotraj področja CASE (connected, autonomous/automated, shared, and electric), ki naj bi v avtomobilsko industrijo prineslo velike spremembe, smo na področju povezljivosti priča hitremu napredku. Predvsem v relaciji do komunikacij, podatkovnih vidikov, vključno z oblačnimi storitvami, internetom stvari, big data in umetno inteligenco.

Posamezni proizvajalci avtomobilov samostojno razvijajo komunikacijske naprave za vozila tudi v primerih, ko zagotavljajo enake povezane funkcije, (npr. Upravljanje na daljavo). Pri tem vsako podjetje uporablja drugačen pristop, ko gre za razvoj in razporeditev potrebnih resursov.

 

V odgovor na te okoliščine lahko podjetja kupcem čim prej zagotovijo varnejše in priročnejše povezane storitve tako, da razvoj komunikacijskih naprav za vozila, ki so osnovne funkcije povezanega avtomobila, zastavijo kot medsebojno sodelovanje. Razvoj aplikacij in storitev je še vedno v domeni posameznega proizvajalca, medtem pa se učinkoviteje in hitreje vrši skupen razvoj komunikacijskih naprav. Vsako podjetje se lahko s temi koraki bolj osredotoči na razvoj aplikacij in storitev na skupno zasnovani infrastrukturi.

 

Tako bomo Suzuki, Subaru, Daihatsu in Mazda, vključili lastne tehnologije v osnovne komunikacijske tehnologije vozila, ki jih je razvila Toyota. Skupaj bomo zgradili sisteme za naslednje generacije povezanih avtomobilov s skupnimi specifikacijami povezave med vozili in omrežji ter centrum za komunikacijske naprave vozil. Z nadaljnjo stabilizacijo kakovosti komunikacije med vozili in centrom za komunikacijske naprave v vozilih bo strankam mogoče zagotoviti boljše povezane storitve, kot so jasnejši klici med strankami in operaterji ter hitrejše povezave. Hkrati bo mogoče zmanjšati razvojno breme vsakega sodelujočega podjetja in poenostaviti delovanje sistema in nadgradnje različic, ki vključujejo dodatne nove funkcije, s čimer se optimizirajo viri, kot so obrati in osebje.

 

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota in Mazda bodo odprto razmislili o sodelovanju z drugimi enako mislečimi partnerji glede skupnega razvoja, o katerem so se dogovorili v tem času, obenem pa si bodo še naprej prizadevali za razvoj storitev, ki bogatijo življenje ljudi in rešujejo socialne probleme.

PR in fotomaterial: Mazda