FORD JE NAJMANJŠEMU BRITANSKEMU MESTU ZASTAVIL IZZIV, DA OB ZAČETKU PRODAJE NOVEGA FORDA MUSTANGA MACH-E PREKLOPI NA ELEKTRIKO

Foto: Ford

Fordswitch (Fordov preklop): bo Fordwich, najmanjše mesto v Veliki Britaniji, sprejel izziv in izbral električni pogon? Nova raziskava* kaže, da velika večina prebivalcev manjših mest (79 %) ne razmišlja, da bi kot naslednji avto kupili električno vozilo.

Ford Velika Britanija izziva prebivalce Fordwhicha, najmanjšega britanskega mesta, naj s povsem novim Fordom Mustangom Mach-E preklopijo na elektriko. Nova raziskava* namreč kaže, da se veliko prebivalcev na podeželju (82 %), v majhnih mestih (79 %) in vaseh (76 %) ne bi odločilo za nakup električnega vozila, čeprav bi naslednji teden začela veljati prepoved avtomobilov z bencinskim in dizelskim motorjem.

Od danes pa do nedelje bo lahko vseh 380 prebivalcev prikladno poimenovanega Fordwicha med prvimi preizkusilo novega Mustanga Mach-E**, saj so vključeni v edinstveno tridnevno masovno testno vožnjo po podeželju Kenta.

Druge ugotovitve raziskave, povzete v Fordovem poročilu o mnenjih potrošnikov Go Electric, razkrivajo znatno pomanjkanje zaupanja v električna vozila in slabo obveščenost o njih, še posebej na podeželju in v majhnih krajih, kot je Fordwich. Samo 55 % prebivalcev manjših mest, vasi in podeželja meni, da imajo dovolj informacij za utemeljeno odločitev glede nakupa električnega vozila – nasprotno je takšnega mnenja kar 85 % prebivalcev večjih mest in urbanih območij.

S čedalje hitrejšim prehodom na elektrifikacijo se Ford zaveda, da mora potrošnike popeljati na električno potovanje in želi spodbuditi zaupanje z možnostjo preizkusa Mustanga Mach-E, ki bo prebivalcem Fordwicha omogočil, da se prepričajo o možnostih in občutkih.

Da bi prebivalce Fordwicha spodbudil k dolgoročnemu preklopu na elektriko, se je Ford povezal tudi z družbo British Gas, ki je v kraju namestila javno polnilno postajo. Polnjenje je pogosto navedeno kot kritični pomislek in ovira na poti do električnega vozila, saj prebivalci manjših mest (63 %) in podeželja (74 %) pravijo, da ni dovolj polnilnih postaj.

Polnilna postaja stoji ob lokalnem pabu The Fordwich Arms in prebivalci so jo lahko začeli uporabljati že danes.

Lisa Brankin, upravna direktorica Forda v Britaniji in na Irskem, je povedala: “Zelo nas veseli, da lahko predstavimo povsem električnega Forda Mustanga Mach-E. Ford bo naredil vse, da pomaga sedanjim in prihodnjim strankam, ki so se mu že ali pa se mu bodo pridružile na poti v povsem električno prihodnost. V naslednjih nekaj dneh hočemo dokazati, da lahko tudi najmanjši kraji preklopijo na elektriko!”

Philip Lewis, lokalni svetnik in župan Fordwicha, je dodal: “Kakšen fantastičen način, da lahko ljudje preizkusijo električno vozilo! Ponosni smo na svoje mesto in njegovo ohranjanje je za nas izjemno pomembno, zato bi se radi prepričali, kako preprost je prehod na okolju prijazna vozila. Odlično je, da se je za preizkuse v naslednjih nekaj dneh prijavilo toliko ljudi, navdušuje pa nas tudi odprtje lokalne polnilne postaje, ki bo omogočala dolgoročno javno uporabo.”

Lauren Vazquez, inženirka za namestitve naprav za električna vozila v družbi British Gas, je povedala: “British Gas je zavezan zagotavljanju infrastrukture, potrebne za elektrifikacijo vseh vrst prevoza. Zavedamo se, da moramo čim hitreje omogočiti prehod na električna vozila in v sodelovanju s partnerji, kot je Ford, bomo skušali to čim prej uresničiti povsod v Veliki Britaniji.”

Novi Ford Mustang Mach-E je že na voljo v britanskih prodajnih salonih. Za več informacij o novem Fordu Mustangu Mach-E obiščite našo spletno stran – kliknite tukaj.

# # #

Opombe za urednike

* Raziskavo je v marcu 2021 izvedla agencija OnePoll, sodelovalo je 2000 odraslih oseb v Veliki Britaniji.

**Veljajo določila in pogoji.

O Mustangu Mach E

Na ceste prihaja Mustang Mach-E – Fordov prvi povsem električni SUV. Odlikujejo ga čudovito izklesano oblikovanje, najsodobnejše tehnologije in največji doseg ki z izključno električnim pogonom znaša 610 kilometrov. Mustang Mach-E je električni SUV, ki navduši s pospeševanjem v hipu – model GT do 100 km/h pospeši v samo 3,7 sekunde. Na voljo je s prodajno ceno od 41.330 funtov naprej.

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev in elektrificiranih vozil ter razkošnih modelov Lincoln; prav tako zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva biti vodilno podjetje na področju elektrifikacije, mobilnostnih rešitev vključno z rešitvami za avtonomno vožnjo in storitev povezljivosti. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 191.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Velika Britanija je vodilni prodajalec osebnih in gospodarskih vozil v Veliki Britaniji že 42 oziroma 55 let zapored. Fordovi modeli so že 45 let najbolje prodajana osebna vozila v državi, čast najbolje prodajanega avtomobila je v zadnjih devetih letih osvojila Fiesta.

Fordovo električno potovanje: do konca leta 2021 bodo lahko kupciFordovih vozil izbirali med 16 elektrificiranimi modeli. Povsem električni Mustang Mach-E je na čelu Fordove čedalje številčnejše palete elektrificiranih vozil. Podjetje se je zavezalo zagotoviti elektrificirano različico vseh prihodnjih modelov osebnih vozil. Poleg tega je Ford objavil načrt za uvedbo 1000 polnilnih postaj ob svojih poslovalnicah po vsej Evropi, kar bo strankam zagotovilo dostop do največjega omrežja javnih polnilnic v Evropi.

 

O podjetju British Gas

British Gas je vodilni britanski dobavitelj energije in storitev ter največji ponudnik elektrike brez emisij ogljika. Smo del družbe Centrica, ki je bila ustanovljena z 200-letnim izročilom služenja uporabnikom. Energijo in storitve zagotavljamo več kot 7 milijonom gospodinjstev in podjetij v Veliki Britaniji, delo pa izvaja približno 7500 odlično usposobljenih inženirjev in tehnikov. Nudimo tudi paleto inovativnih izdelkov in storitev, vključno z možnostjo Hive in našimi storitvami digitalnega poslovanja na zahtevo. Temelja naše pomoči uporabnikom, da živijo trajnostno, preprosto in cenovno ugodno, sta naša strategija in naš načrt za ljudi in planet.

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Podobne objave