Družini prijazno medovito poletje

V Petrolu so to poletje za zaposlene, v krepitvi poznavanja čebeljega življenja, pripravili družini prijazne aktivnosti. Družine so izpolnjevale simpatične izzive, zbrane v knjižici Medovito poletje, Petrolovci pa so lahko točenje medu spoznali tudi v živo ter se udeležili čebelarske delavnice z urbanim čebelarjem Gorazdom Trušnovcem, skrbnikom petih čebeljih družin, ki že štiri leta domujejo na strehi Petrolove poslovne stavbe.

Obljuba Petrola je, da z energetsko tranzicijo ustvarja zeleno prihodnost ter pomembno prispeva k zaščiti okolja, v katerem živimo. Tako med drugim, v spoštovanju do okolja in ohranjanja biodiverzitete, podpira tudi projekt Urbano čebelarstvo, del katerega je že od leta 2018.

Eden od stebrov trajnostne strategije Petrola je tudi Partnerstvo z zaposlenimi in družbenim okoljem, s čimer Petrol prispeva kar k petim trajnostnim ciljem Združenih narodov. Zaposleni, njihova znanja, potenciali in vrednote so namreč osrednji trajnostni steber skupine Petrol. Z razvojem kompetenc zaposlenih, vlaganjem v njihovo izobraževanje, spremljanje zadovoljstva pri delu ter s skrbjo za varnost in zdravje zaposlenih Petrol deluje na temeljih družbene odgovornosti in prispeva k širši družbeni blaginji.

Družini prijazno medovito poletje je prav zato projekt s katerim v Petrolu zaposlene spodbujajo k razumevanju pomena biodiverzitete, ki ga čebele s svojim opraševanjem vzdržujejo, obenem pa skrbijo tudi za povezovanje in dobro počutje na delovnem mestu.

PR in foto: Petrol

Podobne objave