Mednarodna premiera nove Opel Astre v Rüsselsheimu  

Danes je na osrednjem odru v Rüsselsheimu, novi izvršni direktor Opla, Uwe Hochgeschurtz,  predstavil šesto generacijo nove Opel Astre, katere tradicija se je pričela 85 let nazaj, ko je  Opel – kot prvi nemški proizvajalec kompaktnih avtomobilov – leta 1936 na trg lansiral  cenovno ugoden, družinam prijazen kompaktni avtomobil – Opel Kadett. 

Mednarodna predstavitev je v živo, preko prenosa iz Russelsheima potekala pred več kot  500 predstavniki medijev. Izvršnemu direktorju je družbo delal ambasador blagovne  znamke Opel Jürgen Klopp, ki je sam že imel priložnost narediti nekaj krogov s  predprodukcijskim modelom in bil nad njim navdušen: »Tih in močan hkrati, izjemno  vodljiv, kot pravi športni avto. In dizajn: drzen, inovativen, ustvarjalen. Bravo Opel!«. 

Najbolj prodajani model Opla je prvič v zgodovini na voljo kot priključni hibrid v dveh ravneh  zmogljivosti, leta 2023 pa bo na trg lansirana tudi popolnoma električna Astra–e. »Fantastičen avto! Nova Astra bo odprla vznemirljivo novo poglavje v zgodovini Oplovih  kompaktnih modelov. To bo prvič, da bomo ponudili različico priključnega hibrida in  električno različico istega modela. Prepričan sem, da bosta nova Astra in Astra–e naredili  močan vtis in pritegnili veliko novih kupcev,« je na sami premieri poudaril Uwe  Hochgeschurtz.  

30 let Opel Astre: uspešnica in obraz blagovne znamke  

Trg kompaktnih avtomobilov se je, posebej po drugi svetovni vojni, tako močno razvil, da  je Opel leta 1962 zgradil popolnoma nov proizvodni obrat v Bochumu, posebej za izdelovanje avtomobilov Kadett. Vsaka nova generacija je prinesla več inovacij, kot so  vodno hlajeni štirivaljni motor pri Kadettu A (1962), senzacionalna aerodinamična  karoserija Kadetta E (1984) ali prilagodljiva prednja luč (AFL) Astre H ( 2004). 

Naj spomnimo, da je Astra debitirala leta 1991, model, ki je poosebljal čas zgodovinskih  sprememb. Navdušila je s stasom in z osredotočenostjo na okolje, in sicer z visoko stopnjo  recikliranih materialov. Kupci so se zgrinjali v salone in tako Astra F, ki je bila med letoma  1991 in 1997 proizvedena v 4,13 milijona enot, ostaja najbolj prodajani model znamke. 

Za zanimivost, generacijo Astre G (1997) so oblikovalci oblikovali z računalniškim  programom ALIAS, ki je bil prvotno razvit za potrebe ustvarjalcev Hollywoodske uspešnice  Jurski park. 

Opel je od premiere Astre leta 1991 prodal skoraj 15 milijonov primerkov in nova, šesta  generacija Astre je oblikovalski podpis blagovne znamke Opel. Dinamična kot še nikoli prej,  s čistimi, napetimi površinami, brez odvečnih elementov in z novim obrazom znamke – Oplovim vizirjem. Razpon moči se razteza od 81 Kw/110 KM do 165 Kw/225 KM, zato so vrhunske vozne zmogljivosti zagotovljene. Astra se za zdaj predstavlja v športni, petvratni  različici, z nizko spuščenim videzom in je prostornejša od predhodnice. Na predstavitvi so predstavili tudi prilagodljiva svetila Intelli-Lux LED Pixel, s 84 LED  elementi na žaromet. Glavni svetlobni snop se brez težav prilagodi v milisekundah, brez  motečega bleščanja za druge udeležence v prometu.  

Duh modernega časa je ujet tudi v notranjosti, s popolnoma čisto, digitalno armaturno  plošča – »Pure Panel« -, kjer voznik in potniki lahko novo Astro intuitivno upravljajo preko  izjemno širokih zaslonov na dotik.  

Nova Astra v Sloveniji naslednje leto  

Nova Astra je bila zasnovana in razvita na Oplovem sedežu v Russelsheimu, kjer se bo  proizvodnja začela to jesen. V Slovenijo prihaja nova Astra v začetku leta 2022 in takrat  bodo znane tudi cene za slovenski trg. 

PR: OPEL

Podobne objave