MICHELIN CrossClimate 2

 • Mojster na tržišču celoletnih pnevmatik1-6
 • Inovativne tehnologije za visoke zmogljivosti od prvega do zadnjega kilometra
 • Zmogljivosti, ki trajajo2,3&4… Izjemen argument pri prodaji pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2

Zahvaljujoč številnim, včasih na videz nasprotujočim si zmogljivostim, se pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 lahko spopade z večino vremenskih razmer, s katerimi se srečujejo vozniki, v vseh letnih časih.

Mojster na tržišču celoletnih pnevmatik1-6

 1. septembra je Michelin pričel s prodajo pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2. Michelinova nova generacija celoletnih pnevmatik, ki se je pričela prodajati istočasno po vsej Evropi, prinaša uporabnikom:

– prednosti letnih pnevmatik glede zavornih zmogljivosti na suhih in mokrih cestah, energetsko učinkovitost in dolgo življenjsko dobo1,2,5 & 6,

– prednosti zimskih pnevmatik glede oprijemanja in zaviranja na snegu ter pri nizkih temperaturah. Oznaka 3PMSF (3 vrhovi gora s snežinko) na bočnicah pnevmatike MICHELIN CrossClimate 2 potrjuje, da je primerna za uporabo v zimskih razmerah, tudi v državah, kjer so zimske pnevmatike obvezne3 & 4.

MICHELIN CrossClimate 2, mojster na tržišču celoletnih pnevmatik, je  pri  vrsti evropskih preskusov vrhunskih celoletnih pnevmatik v samem vrhu:

 • Številka 1 pri zaviranju:
  • na suhih cestah[1],
  • na mokrih cestah (pnevmatike, obrabljene do zakonsko dovoljenega ostanka globine profila)[2],
  • na snegu, od prvega do zadnjega kilometra (nove in obrabljene)3.
 • Številka 1 pri zmogljivosti oprijemanja na snegu, od prvega do zadnjega kilometra (nove in obrabljene)[3] & [4],
 • Številka 2 pri zmogljivosti zaviranja na mokrih cestah (nove)2,
 • Odličnost glede življenjske dobe in kotalnega upora[5] & [6].

Inovativne tehnologije za visoke zmogljivosti od prvega do zadnjega kilometra

Pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 se ponaša z inovativno kombinacijo naprednih tehnologij, pri vseh sestavinah, predvsem na področju spojin in tekalne plasti. Razvoj edinstvenih značilnosti pnevmatike je sledil namenu, da se doseže čim bolj učinkovito ravnovesje med materiali, uporabljenimi za tekalno plast, in vzorcem tekalne plasti ter naznanja prihod nove generacije celoletnih pnevmatik, ki zagotavljajo trajno visoko zmogljivost, od prvega do zadnjega kilometra, do zakonsko določenega minimalnega ostanka globine profila. Pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 – tako nova kot obrabljena, je bila v letih 2020 in 20211-6 najboljša v šestih od devetih preskusov (predvsem preskusov zaviranja in oprijema).

Zaradi vsebovanih sestavin in progresivnih lamel, ki zmanjšujejo kotalni upor in omogočajo za daljšo življenjsko dobo pnevmatik5, MICHELIN CrossClimate 2  izstopa tudi po odličnih rezultatih glede števila prevoženih kilometrov.

 

 

 

Zmogljivosti, ki trajajo,3&4… Izjemen argument pri prodaji pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2

Pnevmatike lahko zamenjamo manj pogosto, pravzaprav šele ob koncu njihove življenjske dobe, kar prinaša koristi na več področjih:

– Vozniki se zaradi daljše življenjske dobe pnevmatik veselijo večje pridobljene vrednost za vložen denar, vrhunski kotalni upor pa zadnja dela prispeva tudi k prihranku goriva, z vsakim prevoženim kilometrom 5 & 6.

–  Naš planet:

o   Manjše število pnevmatik, potrebnih za zamenjavo, pomeni manjšo porabo surovin in manj odpadkov.

o   Izboljšane vrednosti kotalnega upora z vsakim prevoženim kilometrom poskrbijo za nižje izpuste CO2. Kotalni upor pnevmatike MICHELIN CrossClimate 2 je primerljiv s kotalnim uporom podobne standardne pnevmatike[7].

MICHELIN CrossClimate 2 je na voljo v 105 dimenzijah za 15 do 20-palčna platišča, kar je pri proizvodnji predstavljalo kar velik izziv. Na seznamu je 65 novih dimenzij, kar je 40 % več kot pri predhodniku, MICHELIN CrossClimate +.

Program MICHELIN CrossClimate 2 se proizvaja izključno v sedmih evropskih tovarnah, predvsem v Franciji, Nemčiji, Italiji in Španiji.

“Že od začetka prodaje je prvotna pnevmatika MICHELIN CrossClimate močno vplivala na evropsko tržišče celoletnih pnevmatik, ki je od takrat od enega do drugega leta zabeležil porast več kot 19 %, poleg tega pa je bil to edini segment pnevmatik, ki je bil v porastu tudi v času popolne zapore (lock-down),” pravi Michelin Scott Clark (izvršni podpredsednik za avtomobilsko industrijo, motošport in član izvršnega odbora skupine). “V naslednjih petih letih se pričakuje porast za več kot 16 % letno. Bolj varna, z daljšo življenjsko dobo in bolj ekonomična pnevmatika Michelin CrossClimate 2 je dodatna ponazoritev vsestranske trajnostne strategije skupine Michelin.”

Michelin je vodilno podjetje na področju proizvodnje pnevmatik. Svojim strankam zagotavlja najprimernejše artikle tako po zasnovi kot trajnosti. S ponudbo digitalnih storitev, kot so zemljevidi in vodniki, omogoča uporabnikom najprimernejše rešitve. Sedež podjetja Michelin je v francoskem Clermont-Ferrandu ter deluje v 170 državah z več kot 123.600 zaposlenimi, 71 obratov in je leta 2020 proizvedel približno 170 miljonov pnevmatik. (www.michelin.com)

PR: Michelin

Podobne objave