Nenehni napredek: Več avtonomije za Opel Corso-e in Mokko-e  

  • Doseg Corsa-e in Mokka-e v ciklu WLTP1 se poveča na 359 oziroma 338 km Podaljšan doseg v resničnem življenju z optimizacijo toplotne črpalke, reduktorja  in pnevmatik 
  • Opel ponuja že devet elektrificiranih osebnih in lahkih gospodarskih vozil 

Nenehni razvoj modelov Opel Corsa-e in Opel Mokka-e je prinesel občutno povečanje  voznega dosega obeh modelov – ne le v uradnem ciklu WLTP, ampak tudi ob dejanski  uporabi. 

Z enim polnjenjem baterije lahko nagrajena Opel Corsa-e, ki je bila predstavljena leta  2019, zdaj po WLTP meritvi prevozi do 359 kilometrov1, kar je približno sedem odstotkov  več. Doseg modela Mokka-e, ki je šel v prodajo leta 2020 in je nazadnje osvojil prestižni »Zlati volan 2021«2, se je povečal na 338 km1(WLTP). 

Podaljšanje dosega je bilo na primer doseženo z optimizacijo sistemov za ogrevanje,  prezračevanje in klimatizacijo (HVAC) ter pogonskih sistemov Opel Corsa-e in Opel  Mokka-e. 

Učinkovitost toplotne črpalke, ki ogreva in hladi notranjost in je serijska oprema obeh  modelov, je zdaj še večja kot prej. Toplotne črpalke so učinkovitejše od običajnih  sistemov HVAC, saj zahtevajo manj energije iz baterije, kar je v korist dosega vožnje.  Kupci bodo opazili izboljšave predvsem pri vožnji v zimskih mesecih. 

1 Nemški tržni model. Razpon, določen po metodologiji preskusnega postopka WLTP (R (EC) št. 715/2007, R (EU) št.  2017/1151). Dejanski doseg se lahko spreminja v vsakodnevnih razmerah in je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od  osebnega načina vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, uporabe ogrevanja in klimatske naprave ter  prednastavljanje klimatizacije potniškega prostora. 

2 AUTO BILD izdaja 45/2021 in BILD am SONNTAG izdaja 46/2021, kategorija za “Najboljši avto pod 25.000 €” vklj.  okoljski bonus.

Dodaten prispevek k povečanju ponudbe prispevata novi reduktor v prenosu moči in  vgradnja 40,6-cm oziroma 16-palčnih (Corsa-e) in 43,2-cm oziroma 17-palčnih (Mokka-e)  pnevmatik z oceno A+. 

Opel Corsa-e in Opel Mokka-e sta del obsežne ofenzive elektrifikacije nemškega  avtomobilskega proizvajalca s tradicijo. Opel nudi že devet modelov elektrificiranih vozil,  ki vključujejo tako lahka gospodarska vozila kot osebna vozila. Portfelj izdelkov znamke  bo v celoti elektrificiran do leta 2024. Opel se bo od leta 2028 v Evropi v celoti  osredotočil na električna vozila. 

PR: OPEL

O Oplu 

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov in je z obsežno ofenzivo elektrifikacije prevzel  vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij CO2. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862 ustanovil Adam  Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Opel je del korporacije Stellantis NV, globalno vodilnega  podjetja, ustvarjenega za novo dobo trajnostne mobilnosti, ki je januarja 2021 nastalo z združitvijo  Groupe PSA in FCA Group. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je Opel prisoten v več kot 60  državah po vsem svetu. Opel dosledno izvaja strategijo elektrifikacije za zagotavljanje trajnostnega  uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo  vsi evropski Oplovi modeli osebnih vozil na voljo tudi v elektrificirani različici. Od leta 2028 bo Opel v  Evropi povsem osredotočen na baterijska električna vozila.  

O WAE S d.o.o. 

WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z  avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni  uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne  storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno  stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju  Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji tudi v prihodnje

Podobne objave