Praktična, elegantna, športna in prostorna: nova Opel Astra Sports Tourer    

 

  • Premiera: prvi Oplov karavan s pečatom drznega in čistega oblikovalskega pristopa Elektrificirana: različica Sports Tourer bo prvič na voljo z dvema stopnjama  hibridnega pogona 
  • Prostorna: praktičen prtljažnik razvaja z več kot 1600 litri prostora za prtljago Pametna: premično prtljažno dno ‘Intelli-Space’ za optimalno prilagajanje prostora Značilna: obraz znamke Opel Vizor in digitalni kokpit Pure Panel 
  • Daleč spredaj: v razred kompaktnih karavanov prinaša Intelli-Lux Pixel LED® žaromete 
  • Preprosto najprijetnejša: ergonomski sedeži AGR za optimalno udobje in oporo 

Po septembrski svetovni premieri in le dober teden po slovenski predstavitvi petvratne  Astre je Opel danes odgrnil zastor tudi s težko pričakovane karavanske različice – povsem nove Astre Sports Tourer. Novinka bo na voljo z dvema stopnjama priključnega  hibridnega električnega pogona, s čimer bo postala prvi elektrificiran karavan nemškega  avtomobilskega proizvajalca. Nova Astra Sports Tourer obenem nadaljuje Oplovo  uspešno tradicijo kompaktnih karavanov, ki se je začela pred skoraj 60 leti z modelom  Kadett Caravan, prvim tovrstnim avtomobilom nemške znamke v tem razredu. 

Poleg električnega pogona bo nova Astra Sports Tourer na voljo tudi z zelo učinkovitimi  bencinskimi in dizelskimi motorji. Zmogljivost sega od 81 kW (110 KM) do 96 kW (130 KM)  pri bencinskih in dizelskih različicah ter do 165 kW (225 KM) sistemske moči pri priključno  hibridnem pogonu. Bencinske in dizelske motorje standardno dopolnjuje šeststopenjski  

menjalnik, z zmogljivejšimi motorji pa je na voljo tudi osemstopenjski avtomatski  menjalnik (pri priključnih hibridih je elektrificiran). 

“Nova Astra Sports Tourer je vsestransko vozilo nove dobe – je elektrificirana, digitalizirana in zasnovana tako, da navdušuje,” pravi Oplov izvršni direktor Uwe  Hochgeschurtz. “Našo dolgoletno tradicijo kompaktnih karavanov združujemo z najnovejšimi inovacijami, kot je električna priključna hibridna tehnologija. Prepričani smo,  da bo fantastičen videz Sports Tourerja Oplu pridobil nove kupce.” 

Nova praktična Astra Sports Tourer z dimenzijami 4642 * 1860 * 1480 milimetrov (d * š *  v) in višino zadnjega praga približno 600 mm še dodatno krepi Oplovo vodstvo in ugled  na trgu karavanov ter obenem kaže izjemen talent za izbiro učinkovite opreme. Zaradi  izjemno kratkega prednjega previsa in kljub precej daljši medosni razdalji 2732 mm (+70  mm), ki je celo 57 mm daljša kot pri novi petvratni Astri, je skupna dolžina za 60 mm  krajša od dolžine prejšnjega modela. 

  

Prilagodljiv prtljažnik: pomično tovorno dno ‘Intelli-Space’  

Prtljažnik nove Astre Sports Tourer ponuja do 608 litrov uporabnega prostora za  shranjevanje, če so naslonjala zadnjih sedežev v pokončnem položaju, ko pa jih uporabnik  poklopi, ima na voljo kar 1634 litrov – veliko prostora omogoča preprosto namestitev  boksa za prevoz srednje velikega psa. Poleg tega je pri poklopljenih naslonjalih zadnjih  sedežev, deljivih v razmerju 40 : 20 : 40 (serijska oprema), dno povsem ravno. Tudi z litij ionsko baterijo pod tlemi zagotavljata priključni hibridni različici nadvse priročen  prtljažnik s prostornino več kot 548 oziroma 1574 litrov.  

Za optimalno prilagajanje prostornine prtljažnika različic, ki jih poganja motor z notranjim  zgorevanjem, je za doplačilo na voljo sistem ‘Intelli-Space’. To pomično prtljažno dno je  možno z eno roko preprosto nastaviti v visok ali nizek položaj ter ga pritrditi pod kotom  45 stopinj. Poleg tega je za še večje udobje mogoče shraniti izvlečno prekrivalo  prtljažnika, ko je premično dno v zgornjem in spodnjem položaju – v nasprotju s  konkurenčnimi modeli, pri katerih je to možno samo, ko je dno v zgornjem položaju. 

Nova Astra Sports Tourer s sistemom ‘Intelli-Space’ lahko olajša življenje tudi v primeru  prazne pnevmatike. Komplet za popravilo pnevmatik in prva pomoč sta shranjena v  dobro premišljenih predalih pod dnom, ki sta dostopna iz prtljažnika ali zadnjega sedeža.  To pomeni, da ju lahko dosežete, ne da bi morali v celoti raztovoriti prtljažnik. Seveda se  prtljažna vrata samodejno odpirajo in zapirajo z gibom noge pod zadnjim odbijačem.

Prvi karavan z drznim in čistim pečatom: nova Astra Sports Tourer z Oplovim vizirjem in  čisto armaturno ploščo  

  

Elegantna nova Astra Sports Tourer tako kot petvratna sestra prinaša pravi oblikovalski  izraz in je obenem prvi Oplov karavan s pečatom drznega in čistega oblikovanja znamke.  Opel Vizor je novi obraz znamke in sledi Oplovemu kompasu: navpična in vodoravna os – oster pregib na pokrovu motornega prostora in grafična izvedba dnevnih luči v obliki  

krila – se sekata z Oplovim bliskom v sredini. Vizor, ki se razteza po celotnem prednjem  delu, brezhibno vključuje tudi tehnologije, kot so prilagodljivi žarometi Intelli-Lux Pixel  LED® žarometi in naprej usmerjena kamera. 

Na zadnjem delu se Oplov kompas ponovi s sredinsko nameščenim bliskom, navpično  poravnano tretjo zavorno lučjo in izjemno vitkimi zadnjimi lučmi. Te so enake kot pri  petvratni različici, kar še dodatno poudari sorodstvene vezi v Astrini družini. 

Tudi notranjost odraža velik korak naprej. Uporabniški vmesnik (HMI) povsem digitalne  armaturne plošče Pure Panel zagotavlja čisto in intuitivno izkušnjo. Upravljanje poteka  prek izjemno širokega zaslona na dotik, tako kot pri pametnem telefonu. Pomembne  nastavitve, na primer upravljanje klimatske naprave, je še vedno mogoče neposredno  izbrati z nekaj stikali. Tudi kabli niso potrebni, saj je mogoče novo generacijo  multimedijskih sistemov za informacije in razvedrilo brezžično povezati z združljivimi  pametnimi telefoni prek aplikacij Apple CarPlay in Android Auto, ki sta na voljo že v  osnovni različici. 

Luč na poti kompaktnih karavanov: edinstveni žarometi Intelli-Lux Pixel LED®    

Nova Astra Sports Tourer je zelo radodarna tudi s tehnologijami, ki jih prinaša v segment  kompaktnih karavanov. Eden od vrhuncev obsežne ponudbe je najnovejša različica  prilagodljivih žarometov brez bleščanja Intelli-Lux Pixel LED®. Sistem prihaja neposredno  iz Oplovih najzmogljivejših modelov Insignia in Grandland, s 168 elementi LED pa je  vodilni v kompaktnem razredu in razredu srednje velikih vozil. 

Izjemno udobno sedenje je značilno za znamko Opel. Prednja sedeža nove Astre Sports  Tourer, ki so ju razvili v Oplu, imata certifikat AGR (Akcija za zdrav hrbet). Izjemno ergonomska sedeža se uvrščata v sam vrh tega, kar ponuja kompaktni razred, saj sta na  voljo tudi s širokim naborom nastavitev – od električne izbire nagiba do  elektropnevmatske ledvene opore. Če sta oblazinjena z usnjem nappa, omogočata celo  prezračevanje in masažo, prav tako je na voljo ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev.  

Za dodatno podporo vozniku skrbijo najsodobnejši asistenčni sistemi, kot sta projekcijski  zaslon Intelli-HUD in sistem Intelli-Drive 2.0 iz ponudbe opreme za doplačilo. Sistem za  zaznavanje odmika rok z volana poskrbi, da je voznik ves čas vključen v dogajanje. 

Objava cenikov in začetek prodaje sta predvidena kmalu po novem letu, prihod prvih  vozil v Slovenijo pa pričakujemo v drugem kvartalu leta 2022. 

PR: OPEL

O Oplu 

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov in je z obsežno ofenzivo elektrifikacije  prevzel vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij CO2. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862  ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Opel je del korporacije Stellantis NV,  globalno vodilnega podjetja, ustvarjenega za novo dobo trajnostne mobilnosti, ki je januarja 2021  nastalo z združitvijo Groupe PSA in FCA Group. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je Opel  prisoten v več kot 60 državah po vsem svetu. Opel dosledno izvaja strategijo elektrifikacije za  zagotavljanje trajnostnega uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v  prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo vsi evropski Oplovi modeli osebnih vozil na voljo tudi v  elektrificirani različici. Ta strategija je del načrta PACE!, s katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen,  globalen in električen. 

 

O WAE S d.o.o. 

WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z  avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni  uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne  storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno  stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju  Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji tudi v prihodnje.

Podobne objave