Nova Opel Astra: prodajna uspešnica v kompaktnem razredu sedaj tudi električna

• Debitanka: zadnja generacija Astre je prvič v zgodovinina voljo tudi v električni različici 
• Pionirstvo: Astra Sports Tourer–e je prvi baterijsko-električni karavan nemškegaproizvajalca 
• Zmogljivost: 270 Nm navora, doseg do 416 km (WLTP), največja hitrost 170 km/h 
• Široka izbira: baterijsko-električna različica razširja izbiro pogonskih sklopov
 • Odlična lega na cesti, čisti užitek v vožnji brezlokalnih emisij 

Opel začenja novo poglavje z Astro: danes je proizvajalec avtomobilov iz Russelsheima razkril slike  električne Opel Astre. Blagovna znamka z bliskom v svojem logu tako predstavlja prvo popolnoma  električno serijsko Astro, v desetletjadolgi zgodbi uspešnice v kompaktnemrazredu in novo okronane  dobitnice "zlatega volana 2022". A to še ni vse: Opel sočasno predstavlja tudi karavansko različico z  električnim pogonom, ki je hkrati prvi popolnoma električni karavan nemškega proizvajalca. 

“Astra electric in Astra Sports Tourer electric sta pravi pionirki: z novo baterijsko električno različico  petvratnega in karavanskega modela bodo kupci lahko na dnevni bazi izkoristili udobje z  brezemisijskimiužitki v vožnji. To je tisto, kar mislimo, ko govorimo o 'zeleni inovativni' mobilnosti,”
je dejal generalni direktor Opla Florian Huettl. »Hkrati nadaljujemo z našo ofenzivo elektrifikacije. Nova  električna Opel Astra je pomemben mejnik na naši poti, da postanemo popolnoma elektrificirana znamka v Evropi.” 

Kupci Opel Astre bodo tako lahko izbirali med več alternativnimi pogoni kot pri katerem koli drugem  Oplovem modelu. Poleg visoko učinkovitih motorjev z notranjim izgorevanjemsta Astra in Astra Sports  Tourer na voljo tudi v različici priključnega hibrida, vključno z novim vrhunskim modelom Astra GSe.  Ponudbo pogonskih sklopov bo kmalu dopolnila baterijsko električna Astra, ki jo bo mogoče naročiti  spomladi 2023. 

Zabavna vožnja z odgovornostjo: čustvena, vsakdanja, brez emisij 

Tudi električna različica navdušuje s svojim drznim in jasnimdizajnom. Električni motor zagotavlja moč  115 kW/156 KM in največji navor 270 Nm – oboje je na voljo s prvim dotikom stopalke na plin, kar  zagotavlja živahno speljevanje in prepričljivo pospeševanje. In medtem, ko so številni drugi električni  avtomobili omejeni na 150 km/h ali 160 km/h, ima nova električna Astra največjo hitrost 170 km/h.  Glede na vozne nastavitve lahko vozniki električme Astre izbirajo med tremi načini vožnjami: Eco,  Normal in Sport. 

Energija je shranjena v 54 kWh litij-ionski bateriji. 102 baterijski celici sta nameščeni v 17 modulih in  zagotavljata, da lahko nova Astra electricprevozi do 416 kilometrov brez emisij v skladu z WLTP. Nova  električna Astra porabi le 12,7 kWh električne energije na 100 kilometrov (14.9 kWh po WLTP),zaradi  česar ni samo popolno in učinkovito vozilo za vsakodnevno uporabo, ampak tudi idealen sopotnik, ki  prihrani čas na daljših poteh – kot petvratni model ali kot Sports Tourer. Električno Astro je mogoče  na hitri polnilnici z enosmernim tokom 100 kW napolniti do 80 odstotkov kapacitete baterije v  približno 30 minutah. Poleg tega je Astra electric standardno opremljena s trifaznim 11 kW vgrajenim  polnilnikom za polnjenje doma. 

Baterije so nameščene v podvozju – tako v notranjosti ni izgubljenega prostora za potnike in/ali prtljago. Tudi z dvignjenimi zadnjimi sedeži ponuja električna Astra Sports Tourer 516 litrov čistega  prostora v prtljažniku – s podrtimi sedeži se prostornina poveča do 1.553 litrov. Druga prednost  baterije v podvozju pa omogoča varno in trdno lego na cesti, ki je značilna za Opel.

Znotraj in zunaj: električno mobilnost z Astro doživite intenzivno 

Notranjost prav tako zagotavlja posebej intenzivno izkušnjo vožnje: ergonomski sedeži ´Active Sport´,  opcijsko na voljo v alkantari, voznikom in potnikom Astra electric ponujajo najvišjo stopnjo udobja  sedenja à la Opel. AGR sedeži, ki jih je potrdilo tudi združenje za bolj zdrav hrbet, nudijo odlično bočno  stabilnost in široko paleto možnosti ročnega in električnega prilagajanja. Na ta način se voznik počuti  še bolj trdo vpetega v vozilo in doživi edinstven občutek za volanom. 

Popolnoma digitalna armaturna plošča ´Pure Panel´z dvema velikima 10-palčnima širokozaslonskima  zaslonoma voznika popelje tudi v svet sodobnega kokpita. Najnovejša generacija intuitivnega  vmesnika prikazuje vse pomembne funkcije, kot je stanje napolnjenosti baterije ali doseg, medtem ko  je določene nastavitve, kot je klimatska naprava, še vedno mogoče upravljatis pritiskom na gumb. Z  velikim projekcijskim zaslonom in naravnim prepoznavanjem glasu lahko vozniki ostanejo  osredotočeni na cesto in razmere v prometu. Številni asistenčni sistemi od opozorila ob čelnem trčenju  s samodejnim zaviranjem v sili do aktivne pomoči pri ohranjanju voznega pasu, zaznavanja zaspanosti  in opozarjanja na prečni promet zadaj, do polavtomatske menjave voznega pasu, so med drugim  vključeni v novi Intelli-Drive 2.0 in dodatno povečujejo varnost – kot tudi vodilna v razredu prilagodljiva  žarometa Intelli-Lux LED® Pixel Light s skupno 168 LED-elementi. 

Nova električna Astra že na prvi pogled daje neposreden, dinamičen občutek vožnje. V dizajnu je drzna  in čista, opremljena z značilnim novodobnim Oplovim podpisom - vizirjem, vključno z ekstra športnim  izgledom sprednjega odbijača v vseh nivojih opreme. Še ena paša za oči so standardna 18-palčna lita  platišča v diamantnem ali popolnoma črnem zaključku. Tudi tu je nova Opel Astra electric nedvomno  jasna: Oplov kompaktni razred odpira novo poglavje –prvič popolnoma električno. 

O Oplu 
Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862  ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Od avgusta 2017 je Opel del Groupe PSA. Skupaj  z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po vsem svetu. Do konca leta  2024 bodo vsi Oplovi modeli na voljo tudi v različici z električnim pogonom. Ta strategija je del načrta PACE!, s  katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen, globalen in električen. 
Obiščite https://int-media.opel.com, https://twitter.com/opelnewsroom.

O WAE S d.o.o. 
WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z avtomobilskim  poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni uvoznik za vozila Opel v  Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne storitve skozi učinkovit poslovni  model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so  zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji  tudi v prihodnje.

VIR: OPEL

Editor

Urednik