Arriva v okviru mestnega potniškega prometa Koper testira električni midi avtobus Feniksbus

V mestnem prometu Koper bo v teh dneh poskusno vozil sodoben avtobus na električni pogon Feniksbus, ki ga bo koncesionar Arriva za naročnika, Mestno občino Koper, testiral za novo koncesijsko obdobje.

Električni midi avtobus Feniksbus FBI 90 bo Arriva v torek, 9. aprila, in sredo 10. aprila 2024, testno vključila v mestni potniški promet v Kopru. Električni avtobus, ki sprejme 35 potnikov, bo vozil na linijah 5 in 6 mestnega potniškega prometa.

Arriva bo z 9-metrskim električnim avtobusom Feniksbus FBI 90, ki ima vgrajene baterije s skupno kapaciteto 122 kWh in doseg do 230 km, izvajala intenzivna testiranja za koncesionarja za novo koncesijsko obdobje. Izsledke bodo nato lahko prilagodili tudi ostalim mestom, v katerih izvajajo mestni potniški promet.

Bo Karlsson, direktor družbe Arriva, je ob testiranju električnega avtobusa v mestnem potniškem prometu v Kopru povedal:

»V Arrivi smo zavezani trajnostni mobilnosti in s ponosom lahko rečem, da smo z Mestno občino Koper začeli skupno zeleno pot že leta 2016. Danes vključuje flota električnih vozil, ki jih upravljamo v Kopru, šest srednje velikih avtobusov in štiri električna vozila za prevoze na klic.
 
Rezultati testiranja dodatnega električnega avtobusa bodo pripomogli k izboljšanju učinkovitosti in trajnosti bodočega koprskega voznega parka. To testiranje je ključnega pomena, saj nam omogoča prilagoditev vozil specifičnim potrebam mesta Koper ter optimizacijo delovanja v skladu z najvišjimi standardi trajnostne mobilnosti. Skupaj gradimo boljšo mobilnost v Kopru.«

VIR: Arriva

Editor

Urednik