FORD EXPLORER PREDSTAVLJA NOV VAL DRZNIH, KULTNIH ELEKTRIČNIH VOZIL

Ljubljana, 24. maj 2024 - Danes pričenjamo s predprodajo povsem novega električnega Forda Explorerja tudi v Sloveniji.
 
Futuristični novi Explorer, nemško inženirstvo združuje s presenetljivim ameriškim slogom ter prekipeva od pametnih tehnologij in dovršenih zamisli, ki voznikom in potnikom pomagajo ohranjati povezavo in udobje na njihovih pustolovščinah. V kratkem se bo predstavil tudi slovenskim kupcem.
 
Povsem električni Explorer ponuja izjemno digitalno izkušnjo z informativno-razvedrilnim sistemom s popolnim naborom funkcij, velikim premičnim zaslonom na dotik SYNC Move, brezžično integracijo aplikacij in napredno pomočjo vozniku.
 
Explorerjeva kabina je prostorna in ponuja veliko prostorov za shranjevanje, vključno s skritim ‘zasebnim’ predalom in 17-litrsko osrednjo konzolo, v kateri je dovolj prostora za večje predmete, kot je prenosni računalnik. Explorer se bo z lahkoto podal tudi na daljše izlete, saj se baterija v 26 minutah napolni od 10 do 80 odstotkov. Njegov doseg, 602 km, je hkrati najboljši v segmentu, glede na velikost baterije.
 
Novi povsem električni Ford Explorer je prvo električno vozilo, ki ga bodo serijsko izdelovali v novem Fordovem centru za električna vozila v Kölnu v Nemčiji.
 
Vozila  pričakujemo avgusta, za prve kupce, ki se bodo odločili za nakup že v juniju, smo pri pooblaščenih Fordovih trgovcih pripravili posebno finančno spodbudo. Ford Explorer je lahko, z vključeno subvencijo Eko sklada, vaš že za 40.754 evrov. Vabljeni, da ga odkrijete tudi vi.
 
Sestavi svojega - Ford konfigurator: Ford konfigurator (sml.si)
 
O družbi Ford Motor Company
Ford, globalna ameriška blagovna znamka, ki je že več kot 100 let vtkana v tkanino Evrope, si prizadeva za svobodo gibanja, ki gre z roko v roki s skrbjo za planet in drug za drugega. Družba s svojim načrtom Ford+ s poslovnimi enotami Model e, Ford Pro in Ford Blue pospešuje evropsko preobrazbo v popolnoma električno in ogljično nevtralno prihodnost do leta 2035. Družba vodi z novimi drznimi električnimi vozili, ki so zasnovana z mislijo na evropske voznike, in z inovacijami na področju storitev, ki pomagajo ljudem pri povezovanju, razvoju skupnosti in uspehu podjetij. Prodaja in servisiranje Fordovih vozil sta zagotovljena na 50 posameznih evropskih trgih, poslovanje pa vključuje tudi družbo Ford Motor Credit Company, oddelek za podporo strankam (Ford Customer Service Division) in 14 proizvodnih obratov (osem v popolni lasti in šest nekonsolidiranih obratov skupnih podjetij) s štirimi centri v Kölnu v Nemčiji, Valencii v Španiji ter v naših skupnih podjetjih v Craiovi v Romuniji in Kocaeliju v Turčiji. Ford zaposluje približno 34.000 ljudi v svojih obratih v popolni lasti in konsolidiranih skupnih podjetjih ter približno 57.000 ljudi, če upoštevamo nekonsolidirana podjetja po Evropi. Več informacij o podjetju, njegovih izdelkih in storitvah družbe Ford Credit lahko preberete na spletni strani corporate.ford.com.
 
VIR: Summit motors Ljubljana

Editor

Urednik