KIA S ŠTIRIMI NAGRADAMI GOOD DESIGN

Korporacija Kia je prejela štiri prestižna priznanja GOOD DESIGN za leto 2022 v kategoriji transporta za novega Nira, koncept EV9, infotainment sistem za električna vozila (EV) in Magenta Design Infotainment System.

Povsem novi Kia Niro odlikuje drzno in dinamično oblikovanje, ki ga je navdihnila priznana oblikovalska filozofija znamke Opposites United – zlasti njen oblikovalski steber »zabava z razlogom« (angl. Joy for Reason). Perspektiva črpa navdih iz narave, medtem ko izbira barv, materialov in podrobnosti vzpostavlja popolno ravnovesje med Kiinim okoljsko odgovornim pristopom k mobilnosti in v prihodnost usmerjeno vizijo osebnih vozil.

Koncept Kia EV9 uteleša Kiino zavezanost rešitvam trajnostne mobilnosti, ki jo je podjetje nedavno predstavilo s svojo vizijo prihodnosti na digitalni predstavitvi ‘Kia Sustainability Movement'. Zasnovo konceptnega vozila, ki podira meje, je navdihnila narava in vključuje predelane materiale – odpadke, odstranjene iz občutljivega morskega ekosistema.


 

Kiin EV Infotainment System in Magenta Design Infotainment System sta posebej optimizirana za električna vozila in temeljita na grafičnem uporabniškem vmesniku (GUI), ki spominja na papir. Črna barva, brezhibno integrirana v panoramski ukrivljeni zaslon, ter nežen in mehak občutek, ki spominja na papir, navdihujeta in dopolnjujeta celotno temo oblikovanja, medtem ko na progresivnih grafičnih zaslonih visoke ločljivosti prevladujeta zelena in vijolična barva.

Številne nagrade odražajo Kiino nenehno zavezanost hitremu prehodu k ponudniku rešitev za trajnostno mobilnost
Kiini nagrajeni izdelki in programska oprema ponovno potrjujejo neomajno zavezanost znamke, da pospeši svojo preobrazbo v ponudnika rešitev za trajnostno mobilnost, v skladu z načelom podjetja ‘Gibanje, ki navdihuje. ’ (angl. Movement that inspires)

Program GOOD DESIGN Awards, ki praznuje svojo 72. obletnico, je eno najdlje trajajočih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Program vsako leto izbere najboljše med najboljšimi dizajni in grafikami izdelkov, ki so začrtali nove smernice za inovacije in premaknili meje v svetovnem merilu. Za več informacij o nagradah GOOD DESIGN Awards obiščite uradno spletno stran: https://www.good-designawards.com/

VIR: KIA

Editor

Urednik