LEXUS ČESTITA EKIPI KANADE ZA ZMAGO NA FINALU DAVISOVEGA POKALA 2022.

Na finalu, ki je v Malagi potekalo med 22. in 27. novembrom so Kanadčani sploh prvič v 122-letni zgodovini tekmovanja osvojili t.i. veliko solatno posodo, kakor v teniškem žargonu pravijo Davisovem pokalu. V tednu dni so tekmovalci izkusili izjemno gostoljubje, ki je pomembna vrednota znamke Lexus. Zato ji je tudi letos pripadla vloga uradnega mobilnostnega partnerja tekmovanja.

Lexus Electrified je trajnostna vizija prestižne japonske znamke, ki je v partnerstvu z Davisovim pokalom dobila priložnost, da se poveže tudi z ljubitelji tenisa, ki jih druži strast do natančne izdelave, izjemne predanosti in prefinjene kakovosti. V sklopu finala si je bilo možno ogledati zmogljivega športnega terenca RX 500h Performance Turbo Hybrid, priključnega hibrida NX 450h+, povsem električnega RZ 450e in samopolnilnega hibrida UX 250h.

»Letos smo bili spet priča razburljivemu finalu Davisovega pokala. Za znamko Lexus je izjemna čast, da smo si oder delili z nekaterimi najbolj nadarjenimi športniki na svetu. Hkrati pa so bili podobno navdušeni tudi vsi ljubitelji tenisa. Kot uradni avtomobilski partner je bil Lexus odgovoren za zagotavljanje razkošnega in udobnega prevoza za vse športnike in ekipe, ki so lahko na lastni koži spoznali načela slavnega japonskega gostoljubja omotenaši,” je povedal Pascal Ruch, podpredsednik družbe Lexus Europe.

"Podobno kot na izjemno nadarjenost in odločnost letošnjih finalistov smo ponosni, da imamo za partnerja znamko Lexus, ki nam učinkovito pomaga pri izvedbi največjega vsakoletnega ekipnega športnega tekmovanja na svetu. Letos se je tekmovanja na različnih ravneh udeležilo kar 143 držav. Lexus pa je na finalu izstopal kot ključni partner pri zagotavljanju neverjetne izkušnje za tekmovalce in navijače,” ga je dopolnil David Ferrer, nekdanji odlični teniški igralec, ki sedaj opravlja vlogo direktorja finala Davisovega pokala.


#DavisCupFinals / @DavisCup

O Davisovem pokalu

Davis Cup by Rakuten je eno največjih vsakoletnih športnih tekmovanj na svetu, katerega zgodovina se je  začela daljnega leta 1900. V letu 2022 se ga je udeležilo kar 143 držav, ki so nastopale v različnih regijskih skupinah. Vrhunec je predstavljal sklepni dogodek Davis Cup by Rakuten Finals. Šestnajst držav se je udeležilo skupinskega dela, ki so ga med 13. in 18. septembrom 2022 gostila štiri evropska mesta Bologna, Glasgow, Hamburg in Valencia. Po dve ekipi iz vsake skupine pa sta se uvrstili na Final 8, ki je med 22. in 27. novembrom 2022 potekal v Malagi v Španiji.

VIR: Toyota Adria

Editor

Urednik