Nov mejnik v procesu napovedanega prevzema OMV Slovenija

Skupina MOL je sklenila kupoprodajno pogodbo, s katero del bencinskih servisov v svoji slovenski mreži prodaja družbi Shell. Transakcija zajema skupno 39 bencinskih servisov – delno iz mreže MOL Slovenija in delno iz mreže OMV Slovenija. Gre za enega ključnih mejnikov v procesu pridobivanja soglasja Evropske komisije za že napovedani prevzem družbe OMV Slovenija.

Skupina MOL s tem korakom potrjuje svojo zavezanost izpolnjevanju vseh zahtev glede tržne konkurenčnosti, ki jih postavlja Evropska komisija, in izraža pripravljenost, da v prihodnjih mesecih zaključi prevzem 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija.

»Prepričani smo, da bo prevzem mreže OMV okrepil konkurenčnost na slovenskem trgu, saj bomo lahko v večji meri kot danes izkoriščali celotne proizvodne, logistične in predelovalne zmogljivosti Skupine MOL v širši regiji Srednje Evrope. Skupina MOL nastopa na regijskem trgu kot eden vodilnih neodvisnih ponudnikov naftnih derivatov, saj uspešno obvladuje in razvija celotno logistično verigo. To nam omogoča ohranjanje neodvisne cenovne konkurenčnosti in bo pozitivno vplivalo na zanesljivost oskrbe večjega števila slovenskih potrošnikov z visokokvalitetnimi naftnimi derivati preko povečane mreže lastnih servisov,« je poudaril Robert Pitt, predsednik maloprodaje v Skupini MOL. 

Zaključek prodaje 39 bencinskih servisov je predmet prevzemnega dovoljenja. Medtem ostajajo vse storitve na vseh bencinskih servisih, tudi omenjenih 39, za kupce nespremenjene. Skladno z zavezami kupoprodajne pogodbe bodo lahko zaposleni na bencinskih servisih, ki so predmet prodaje, če bodo želeli, obdržali svojo zaposlitev.

Tudi v prihodnje si bomo prizadevali našim strankam zagotavljati odlično kakovost goriv MOL EVO in raznoliko Fresh Corner ponudbo.

VIR: MOL Slovenija

Editor

Urednik