Nova nagrada za Opel Astro: v Nemčiji je postala avto leta 2023!

Vir: Media corner/Opel/Stellantis 

Nova generacija Astre in Astre Sports Tourer je 27 člansko neodvisno strokovno žirijo prepričala s  širokim naborom pogonskih sklopov, vključno s priključnim hibridom in prihajajočo električno različico,  inovativno varnostno tehnologijo. Žirija je pri Astri pohvalila privlačen, napreden dizajn, skupaj z  užitkom v vožnji in kakovostjo. 

“Nagrada za ‘nemški avto leta‘ v kompaktnem razredu za Astro in Astro Sports Tourer ponovno  dokazuje in potrjuje, da je najnovejša generacija pravi izzivalec in ima tisto nekaj, kar je potrebno, da  Astra postane zmagovalka v vseh pogledih
,” je dejal Andreas Marx, vodja Opla v Nemčiji. 

“Opel Astra se v kompaktnem segmentu odlikuje kot vsestranski avtomobil, ki je našo žirijo prepričal v  vseh pogledih. To velja tudi za čutna merila, kot sta dizajn in užitek v vožnji, kjer je ‘pometla‘ s  konkurenčnimi modeli,”
je povedal Jens Meiners iz žirije GCOTY. 

Astra in Astra Sports Tourer: užitek v vožnji, ki pritegne poglede 

Nova Opel Astra je prestala obsežna in natančna testiranja. Upoštevane so bile vozne lastnosti,  uporabnost, udobje in številni drugi vidiki. Skratka, vsi vidiki, kjerse nova Astra res izkaže. Kot priključni  hibrid s sistemsko močjo 133 kW/180 KM in močnim navorom 360 Nm ponuja čisti užitek v vožnji  (poraba goriva WLTP: 1,1-1,0 L/100 km, emisije CO2 24-23 g/km) ter v 5-vratni različici pospeši od 0 do 100 km/h v samo 7,6 sekunde. Nova Astra se sedaj prvič ponaša brez emisij. To je vožnja s slogom,  ki ne skriva mišic, in ponuja vodilno tehnologijo v svojem razredu. Intuitivno upravljanje informacijsko razvedrilnih in asistenčnih sistemov omogoča nov vmesnik HMI (`Human – Machine Interface´) ter pregledno zasnovana in popolnoma digitalna armaturna plošča Pure Panel z izjemno širokim zaslonom  na dotik in samo bistvenimi stikali - na primer za klimatsko napravo. Najsodobnejše tehnologije, kot  so prilagodljivi žarometi Intelli-Lux LED ® Pixel Light brez bleščanja, s skupno 168 elementi LED,  naredijo vožnjo prijetnejšo in varnejšo, zlasti v temnejših mesecih leta.  

Nagrada avto leta je bila v Nemčiji podeljena že petič (prvič 2019), kjer 27 žirantov izbere zmagovalce  posameznega razreda v 5 kategorijah – kompakten, vrhunski, luksuzni, nova energija in zmogljivost. 

O Oplu 
Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862  ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Od avgusta 2017 je Opel del Groupe PSA. Skupaj  z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po vsem svetu. Do konca leta  2024 bodo vsi Oplovi modeli na voljo tudi v različici z električnim pogonom. Ta strategija je del načrta PACE!, s  katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen, globalen in električen. 
Obiščite https://int-media.opel.com, https://twitter.com/opelnewsroom. 

O WAE S d.o.o. 
WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z avtomobilskim  poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni uvoznik za vozila Opel v  Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne storitve skozi učinkovit poslovni  model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so  zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji  tudi v prihodnje.

Editor

Urednik