Sprememba načina obračuna bo lahko koristna za lastnike e-vozil

Datum objave:
6. december 2023

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
Schneider Electric
Polnilna postaja EVlink Home omogoča prilagajanje moči polnjenja električnih vozil glede na porabo drugih naprav v gospodinjstvu, kar zmanjšuje obremenitev električnega omrežja in pomaga uporabnikom do finančnih prihrankov ob prihajajočih spremembah v načinu obračuna električne energije.

Električna mobilnost predstavlja ne le tehnični napredek, temveč tudi zavezanost k čisti in energetsko učinkoviti prihodnosti. Za dosego trajnosti ni potrebno le podjetniško, temveč tudi individualno angažiranje. Prehod na električna vozila je ključni korak, ki vsakemu posamezniku omogoča aktivno prispevati k trajnosti okolja. Janez Nučič, tehnološki navdušenec in odgovorni posameznik iz Schneider Electric poudarja, da prehod na električna vozila predstavlja odgovornost do okolja ter prihodnjih generacij. Za Nučiča ne gre zgolj za zamenjavo prevoznega sredstva, temveč za aktivno dejanje trajnostne odločitve.

Tehnične inovacije za učinkovito polnjenje
Kljub vsem prednostim, ki jih prinašajo električna vozila, se pojavljajo tehnični izzivi, predvsem v zvezi z varnim in učinkovitim polnjenjem doma. Podjetje Schneider Electric je prepoznalo te izzive in razvilo rešitev, ki izpolnjuje potrebe uporabnikov električnih vozil - polnilno postajo EVlink Home. "Postaja EVlink Home je ključna pri prehodu na električna vozila, saj z učinkovito porabo električne energije spodbuja trajnostno mobilnost in s tem pomembno prispeva k varstvu okolja," pojasnjuje Nučič.

Inteligentno upravljanje porabe energije
Pomembna lastnost polnilne postaje je pametni modul za upravljanje obremenitev, ki omogoča prilagajanje moči polnjenja. Sistem inteligentno prilagaja moč polnjenja glede na porabo drugih naprav v gospodinjstvu, s čimer preprečuje prekoračitev priključne moči ter morebitne prekinitve električne oskrbe. "Zaradi sprememb v načinu obračuna električne energije, ki se pričakujejo od leta 2024 naprej, nam uporaba polnilnice omogoča tudi finančne prihranke," poudarja Nučič.

Prihranek za lastnike e-vozil
Namestitev polnilne postaje je hitra in preprosta, njen sodoben dizajn pa se elegantno prilega vsakemu domu. Estetska dovršenost naprave poleg funkcionalnosti dodatno dopolni bivalni prostor. "Postaja EVlink Home je izboljšala moje izkušnje z uporabo električnega vozila, omogočila mi je polno izkoriščanje prednosti brez težav s polnjenjem baterije. S takšnimi rešitvami postaja  trajnostna mobilnost preprosta in udobna," zaključuje Nučič. Ob spremembi načina obračuna električne energije postaja polnilna postaja EVlink Home ključni partner uporabnikom električnih vozil, ki želijo izkoristiti prednosti trajnostne mobilnosti ter prihraniti pri stroških polnjenja.

VIR: Naš Stik

Editor

Urednik