Več kot 150 otrok bo v okviru programa Pomežik soncu® na počitnice odšlo s pomočjo članov Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE

V tradicionalni februarski dobrodelni kampanji so člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE donirali 8 in pol milijona točk zvestobe. OMV Slovenija je temu dodal še milijon točk in jih namenil Zvezi prijateljev mladine Slovenije. S pomočjo teh sredstev bo v sklopu humanitarnega programa Pomežik soncu® poletne počitnice doživelo novih 157 otrok iz socialno ogroženih okolij.

Ljubljana, 6. marec 2023 – Že šesto leto zapored so člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE lahko donirali zbrane točke zvestobe v dobrodelni namen za humanitarni projekt Pomežik soncu®. Točke zvestobe je prostovoljno doniralo skoraj 15 tisoč Slovenk in Slovencev. V letošnjem letu bo z zbranimi sredstvi na počitnice lahko odšlo 157 otrok, v vseh letih akcije pa so člani kluba skupaj z OMV Slovenija na počitnice 'peljali' že več kot 1.000 otrok.

Brezskrbni teden je za otroke več kot zgolj oddih

Pomežik soncu je program, s katerim v Zvezi prijateljev mladine Slovenije zagotavljajo brezplačne počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin.
Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS

»Če se prepustite svoji domišljiji… česa ste se kot otroci najbolj veselili? Sem prepričana, da je to bil konec šole in počitnice. Natančneje, počitnice na morju. Tisti prvi pogled iz avtobusa na Črnem kalu … to je za otroke tako težko pričakovano in tako iskreno veselo, da jim kar zavidam to navdušenje. Misel na morje je misel na brezskrbnost, prijateljstvo, prve ljubezni, na kopanje, sonce in slani morski zrak, ki ga zvečer zapolnijo škržati. Letovanja so bila in so še vedno stalnica delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije, vse od začetka našega delovanja. Da so potrebna zaradi zdravja, druženja z vrstniki, osamosvajanja od staršev … ni nobenega dvoma. Pomežik soncu® deluje že od leta 1999, tudi zaradi vseh podpornikov. Dolgoletno partnerstvo oz. podpora sta esencialnega pomena za take programe. Da nas na ZPMS ni strah, kaj bo z vsemi otroci, ki nimajo dovolj sredstev, prihodnje poletje. Da z družinami, ki svojim otrokom ne zmorejo omogočiti počitnic, zremo v novo poletje s pozitivnimi pričakovanji. Hvala OMV Slovenija, ker razumete pomen počitnic in ker skrbite za dobrobit naših otrok. Danes ni nič samoumevno, še najmanj pa dobri odnosi z donatorji in podporniki. In hvala vsem članom Kluba OMV SMILE & DRIVE, ki so svoje točke namenili za otroke v stiski,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Zahvala donatorjem točk je na voljo na povezavi: TUKAJ.

VIR: OMV

Editor

Urednik