KIA POKAZALA PRVE OBRISE NOVEGA ELEKTRIČNEGA SUV-JA EV9

EV9 pospešuje preobrazbo znamke Kia v ponudnika rešitev trajnostne mobilnosti

Korporacija Kia je danes razkrila nekaj videoposnetkov svojega težko pričakovanega modela EV9, električnega SUV-ja. Veliki športni terenec Kia EV9 naj bi v dobi elektrifikacije pospešil preobrazbo podjetja v ponudnika rešitev trajnostne mobilnosti.
Elegantna silhueta, značilne luči ter jasne linije za samozavesten videz električnega SUV-ja
Videoposnetek z EV9, ki si ga lahko ogledate na našem Kia YouTube kanalu, prikazuje silhueto Kiinega najprestižnejšega modela z izstopajočim sprednjim delom in elegantnimi karoserijskimi potezami. 

Drzno identiteto EV9 zaznamujejo nenavadni svetlobni vzorci, ki jih ustvarjajo sprednje in zadnje luči.


 

Video posnetki predstavljajo tudi predogled edinstvene mešanice elegantnega dizajna ter samozavestne in odločne geometrije Kia EV9.

Ime EV9 izhaja iz Kiinega poimenovanja električnih vozil, ki združuje predpono 'EV' (električno vozilo) s številko '9', kar predstavlja segment modela v Kiini ponudbi električnih modelov.

Tako kot Kia EV6 je tudi Kia EV9 zgrajen na namenski platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform).

 

 

Kia bo zunanjost in notranjost novega modela v celoti razkrila sredi marca, podrobnejše informacije pa bodo razkrite konec marca, ko bo svetovna premiera Kia EV9.

VIR: KIA

Editor

Urednik