POSLOVNE STRANKE PRIPELJALE FORD PRO DO REKORDA - ŽE OSMO LETO ZAPORED SO PRODALI NAJVEČ GOSPODARSKIH VOZIL V EVROPI

Družba Ford Pro, podjetje za prodajo gospodarskih vozil in storitve v okviru družbe Ford, je s 15,0 odstotka zabeležila največji skupni tržni delež v zgodovini, svoj delež v primerjavi s preteklim letom pa je povečala v enajstih državah: Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, Irski, Portugalski, Romuniji, Švedski in Turčiji.
 
“Da nam je uspelo doseči nov rekord z osmimi zaporednimi leti na vodilnem položaju v Evropi je dokaz, kako zelo se naše poslovne stranke zanesejo na Fordove dostavnike in pickupe pri svojem poslovanju. Ko po Evropi uvajamo našo edinstveno platformo, ki vključuje programsko opremo, polnjenje in storitve, smo odločeni zagotoviti, da Ford Pro ostane zaupanja vreden partner naših strank glede produktivnosti,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.
 
Za uspeh ima posebne zasluge Ford Transit Custom, ki je bil lani ponovno najbolje prodajani enotonski dostavnik v Evropi. Poleg tega je bil Transit Custom skupno najbolje prodajano vozilo v Veliki Britaniji, kjer je Ford svojo vodilno vlogo na trgu podaljšal na 57 zaporednih let. Ford Pro je lani napovedal povsem električni model E-Transit Custom, naslednika modela z električnim pogonom.
V okviru obsežnega uvajanja novih izdelkov in storitev je Ford Pro začel prodajati povsem električni dostavnik E-Transit, ki od prihoda na trg junija lani ostaja na prvem mestu mesečne prodaje v segmentu dvotonskih dostavnikov z električnim pogonom.
 
Ford Pro je predstavil tudi svojo integrirano platformo programske opreme, polnjenja, servisiranja in financiranja, po meri pripravljeno za pospeševanje produktivnosti in trajnosti podjetij vseh velikosti po vsej Evropi.
 
Leta 2022 je družba napovedala povsem novi pickup Ford Ranger, saj je ta model še okrepil vodilno vlogo v segmentu in je že osmo leto zapored najbolj priljubljen pickup v Evropi.
 
Za več informacij o gospodarskih vozilih ter naboru programske opreme in storitev Ford Pro obiščite www.FordPro.com.
 
 
O družbi Ford Motor Company
Ford Motor Company (NYSE: F) je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan, ki si prizadeva pomagati graditi boljši svet, v katerem se lahko vsak človek svobodno giblje in uresničuje svoje sanje. Načrt družbe Ford+ za rast in ustvarjanje vrednosti združuje obstoječe prednosti, nove zmožnosti in stalne odnose s strankami, da bi obogatil izkušnje teh strank in poglobil njihovo zvestobo. Ford razvija, proizvaja, trži in servisira celotno linijo povezanih, vse bolj elektrificiranih osebnih in gospodarskih vozil: paleta vključuje Fordove poltovornjake, športne terence, dostavna in osebna vozila ter razkošne modele vozil Lincoln. Ford si prizadeva biti vodilno podjetje na področju elektrifikacije, mobilnostnih rešitev vključno z rešitvami za avtonomno vožnjo in storitev povezljivosti ter zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 183.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.
 
Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 41.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 55.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 14 proizvodnih obratov (10 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 4 obrati delujejo v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.
 
VIR: SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Editor

Urednik