Produktivnost, ki jo omogoča Ford Pro, v središču pozornosti na salonu IAA TRANSPORTATION 2024

Ford Pro poudarja svojo vodilno vlogo na evropskem trgu in zavezanost elektrifikaciji s popolnoma elektrificiranim naborom vozil in povezanih storitev, ki bo od 17. do 22. septembra na ogled na salonu IAA TRANSPORTATION 2024 v Hannovru v Nemčiji.

Obsežna paleta baterijskih razstavljenih električnih vozil in priključnih hibridov (PHEV) Ford Pro vključuje kompaktni dostavnik E‑Transit Courier,1,2 ki ga je že mogoče naročiti (na določenih trgih). Obiskovalci razstavnega prostora družbe Ford Pro si lahko ogledajo tudi izjemno produktivno elektrificirano družino vozil Transit, vključno z različico najbolje prodajanega3 E‑Transita s podaljšanim dosegom,1,4 povsem novim E‑Transitom Custom1,5 in povsem novim Transitom Connect PHEV.1,6 Ford Pro bo na salonu IAA TRANSPORTATION 2024 poskrbel tudi za svetovno javno premiero povsem novega modela Ranger PHEV.1,7
 
Stranke Ford Pro že spoznavajo prednosti podatkov v realnem času in povezanih storitev. Sistem FORDLiive s povezanimi storitvami za večji čas dostopnosti in agenti Liive, ki so 'živčni center produktivnosti', si je mogoče ogledati v delujočem centru Liive na razstavnem prostoru Ford Pro.(na voljo na določenih trgih)
 
Nove izboljšave v sklopu integriranih rešitev Ford Pro vključujejo novo funkcijo digitalnega dnevnika v programski opremi Ford Pro Telematics,8 ki strankam pomaga beležiti osebne in službene prevožene kilometre za natančno povračilo in poročanje.
 
“Ford Pro vsak dan dokazuje strankam, da lahko povezani podatki vozil povečajo čas delovanja in produktivnost, jih usmerjajo k pravim rešitvam za elektrifikacijo podjetij in pomagajo, da je prehod na elektrifikacijo kar se da preprost. V kombinaciji z vrsto nagrajenih in najbolje prodajanih vozil Ford Pro postavlja temelje za povsem novo raven produktivnosti,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.
 
Ford Pro je čedalje uspešnejši in prinaša koristi svojim strankam: v drugem četrtletju leta 2024 se je število naročnin na programsko opremo po vsem svetu povečalo za 35 odstotkov. Samo v Evropi ima Ford Pro več kot 80.000 plačanih naročnin na programsko opremo, prodaja gospodarskih vozil pa se je v prvi polovici leta 2024 v primerjavi z letom prej povečala za 10 odstotkov.
 
Produktivna, elektrificirana ponudba vozil
 
Celovita prenova družine dostavnih vozil Transit pomeni, da Ford Pro zdaj za vsak model ponuja električni ali priključni hibridni pogonski sklop. Obiskovalci IAA TRANSPORTATION 2024 so dobrodošli na razstavnem prostoru družbe Ford Pro, kjer si lahko ogledajo celotno ponudbo, vključno z nekaj evropskimi javnimi premierami:
 
  •          E-Transit Courier. Po predstavitvi povsem novega kompaktnega dostavnega vozila Transit Courier v začetku leta 2024 Ford Pro sporoča, da lahko kupci že naročijo električni E‑Transit Courier (na voljo na izbranih trgih). S potrjeno uporabno zmogljivostjo baterije 43 kWh električni dostavnik ponuja do 300 km dosega, nosilnost 700 kg9 in 25 odstotkov več tovornega prostora kot Transit Courier prejšnje generacije. Polnjenje baterije od 10 do 80 odstotkov s serijskim polnilnikom z enosmernim tokom z močjo 100 kW traja približno 23 minut.10 Proizvodnja se bo začela naslednje leto, prve dobave pa načrtujejo spomladi.
  •          E-Transit s povečanim dosegom. Na salonu IAA TRANSPORTATION 2024 si je možno prvič ogledati različico E‑Transita z zmogljivostjo 89 kWh za povečan doseg, najbolje prodajanega dvotonskega električnega dostavnika v Evropi, s serijsko toplotno črpalko, hitrejšim polnjenjem in dosegom do 402 km. Ta model je še posebej primeren za podjetja z daljšimi potmi ali večjimi potrebami po moči, kot je na primer dostava hlajenih živil. Naročila modela z večjim dosegom bodo začeli sprejemati oktobra, proizvodnja pa se bo sledila v začetku leta 2025. 
  •          E-Transit Custom. Električno različico najbolje prodajanega enotonskega dostavnika v Evropi, ki je življenjska sila podjetij v EU in Združenem kraljestvu, vrednih več kot bilijon evrov,11 zdaj serijsko proizvajajo v ‘obratu prihodnosti’ družbe Ford Otosan, na izbranih evropskih trgih pa prva vozila že dobavljajo strankam. V polnem obsegu poteka tudi proizvodnja modela Transit Custom PHEV,1,12 ki je namenjen strankam z dejavnostmi, pri katerih se hibridni pogonski sklop še bolj izkaže.
  •          Transit Connect PHEV. V času, ko že potekajo dobave kupcem povsem novega dostavnika Transit Connect, se na salonu IAA TRANSPORTATION 2024 evropski javnosti premierno predstavlja še model s priključnim hibridnim pogonskim sklopom. Izjemno konkurenčen doseg 118 km v načinu EV dodatno zmanjšuje obratovalne stroške. Kupci lahko izkoristijo tudi prednosti nove karoserije FlexCab za posadko ali tovor in polnjenje z enosmernim tokom do 40 kW za polnjenje od 5 do 80 odstotkov v približno 26 minutah.13 Proizvodnja priključno-hibridnega modela je že stekla, prva vozila pa bodo pri kupcih še to jesen (na izbranih trgih).
 
Poleg najnovejših modelov iz družine elektrificiranih in povezanih dostavnih vozil Transit bo Ford Pro na salonu IAA TRANSPORTATION 2024 poskrbel tudi za svetovno premiero povsem novega Rangerja PHEV (na voljo le na izbranih trgih).
Povezane tehnologije v praksi

Široka paleta elektrificiranih dostavnih vozil Ford Pro (na voljo na izbranih trgih) pomaga poenostaviti elektrifikacijo v pravem tempu za vsako stranko in ustreza podjetjem vseh vrst in velikosti. Ford Pro dodatno pomaga zmanjšati stroške lastništva in optimizirati produktivnost s podpornimi storitvami, vključno z novo funkcijo dnevnika v programski opremi Ford Pro Telematics (na voljo na izbranih trgih), ki podjetjem pomaga označevati zasebne in službene prevožene kilometre za lažje vodenje evidenc. Funkcija, ki prihrani čas, pomaga zagotoviti ustrezno povračilo stroškov za gorivo in elektriko, zmanjšuje količino papirja in podpira skladnost voznega parka s predpisi.
 
Podjetjem, v katerih je lastnik dostavnika hkrati voznik in računovodja, bo beleženje dnevnikov zelo koristilo, saj poenostavlja administracijo pri sestavljanju davčnih obračunov. Večja podjetja z vozniki, ki svoje službeno vozilo med izmenami parkirajo doma, lahko funkcijo uporabijo za povračilo stroškov samo za službene vožnje, pri čemer lahko spremljajo, ali sta bila voznik in vozilo ‘prisotna’ v primeru opozoril za izobraževanje v vozilu ali v primeru prometne nezgode.
 
Lastniki lahko prejemajo opozorila o stanju vozila prek aplikacije Ford Pro Telematics ali aplikacije FordPass za pametni telefon14 v sklopu sistema FORDLiive connected uptime. V kombinaciji z mobilnim servisiranjem in centri FORDLiive so to lahko učinkovita orodja za ohranjanje delovne razpoložljivosti vozil. Eden od nacionalnih voznih parkov v Združenem kraljestvu je poročal, da se je v nekaterih primerih čas nerazpoložljivosti vozila za uporabo pri istih opravilih skrajšal s treh dni na samo dve uri. Nedavno poročilo vodilnega podjetja za zakup vozil ALD Automotive | Lease Plan UK15 je pokazalo, da je v letu 2023 FORDLiive pomagal strankam prihraniti povprečno več kot 1300 EUR na dogodek izpada.
 
Druge inovativne programske rešitve Ford Pro vključujejo pomoč pri prehodu na elektriko E‑Switch Assist, brezplačno spletno orodje, ki strankam hitro prikaže pripravljenost njihovega voznega parka na uporabo električnih vozil. Če je stranka že povezana z ekosistemom Ford Pro, lahko E-Switch Assist uporabi njene podatke o vožnji in zagotovi podrobnejše rezultate za vsako vozilo posebej, vključno z dnevnimi potrebami po polnjenju. Ford Pro Charging ponuja prilagojeno rešitev za polnjenje v skladišču, ki lahko upravljavcem pomaga doseči znatne prihranke. Ena od strank je poročala, da so se operativni stroški v višini 18–20 EUR/100 km pri dizelskih vozilih z uporabo polnjenja v skladišču in dostavnika Ford Pro E‑Transit zmanjšali na 3 EUR/100 km.
 
# # #
                                                                                                                            
1 Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.
 
2 Do 300 km dosega pri povsem napolnjeni bateriji modela E-Transit Courier. Ocenjeni doseg v skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP). Navedeni podatki so namenjeni primerjavi samo z drugimi vozili, testiranimi po enakih tehničnih postopkih. Dejanski doseg se lahko razlikuje odvisno od različnih dejavnikov (npr. vremenskih razmer, načina vožnje, profila poti, stanja vozila, starosti in stanja litij-ionske baterije).
 
3 Celoletni podatki agencije S&P Global, prej IHS Markit Insight. Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija.
 
4 Do 402 km dosega pri povsem napolnjeni bateriji modela E-Transit s povečanim dosegom. Ocenjeni doseg v skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP). Navedeni podatki so namenjeni primerjavi samo z drugimi vozili, testiranimi po enakih tehničnih postopkih. Dejanski doseg se lahko razlikuje odvisno od različnih dejavnikov (npr. vremenskih razmer, načina vožnje, profila poti, stanja vozila, starosti in stanja litij-ionske baterije).
 
5 Do 337 km dosega pri povsem napolnjeni bateriji modela E-Transit Custom. Ocenjeni doseg v skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP). Navedeni podatki so namenjeni primerjavi samo z drugimi vozili, testiranimi po enakih tehničnih postopkih. Dejanski doseg se lahko razlikuje odvisno od različnih dejavnikov (npr. vremenskih razmer, načina vožnje, profila poti, stanja vozila, starosti in stanja litij-ionske baterije).
 
6 Uradno homologirani doseg, poraba goriva in izpusti CO2 bodo objavljeni pred začetkom prodaje. V skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP). Navedeni ciljni doseg več kot 118 km je možno doseči s popolnoma napolnjeno baterijo – odvisno od različice oz. opreme in konfiguracije baterije. Dejanski doseg se lahko razlikuje odvisno od različnih dejavnikov (npr. vremenskih razmer, načina vožnje, profila poti, stanja vozila, starosti in stanja litij-ionske baterije).
 
7 Uradno homologirani doseg, poraba goriva in izpusti CO2 bodo objavljeni pred začetkom prodaje. V skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP). Navedeni ciljni doseg več kot 45 km je možno doseči s popolnoma napolnjeno baterijo – odvisno od različice oz. opreme in konfiguracije baterije. Dejanski doseg se lahko razlikuje odvisno od različnih dejavnikov (npr. vremenskih razmer, načina vožnje, profila poti, stanja vozila, starosti in stanja litij-ionske baterije).
 
8 Sistem Ford Pro E-Telematics je na voljo brezplačno eno leto od datuma začetka garancije, nato pa na podlagi naročnine, če se strinjate s pogoji in določili Fordove pametne mobilnosti, in zagotavlja obsežen nabor funkcij, ki poleg stanja vozila vključujejo lokacijo in prikaz na zemljevidu, vedenje med vožnjo, porabo goriva/energije, možnost uporabe z vozili različnih znamk in spremljevalno aplikacijo za voznike, ki omogoča povezavo z upravitelji voznih parkov. Stranke z voznim parkom se lahko za informacije o teh Fordovih telematskih izdelkih obrnejo na center za upravljanje programske opreme Ford Pro na naslovu softwaresolutions@fordpro.com. Razpoložljivost podatkov je odvisna od podatkovne povezljivosti in dostopa do podatkov o vozilu.
 
9 Največja nosilnost se razlikuje in temelji na dodatni opremi in konfiguraciji vozila. Za kapaciteto specifičnega vozila glede prevoza tovora glejte nalepko na stebričku vrat. Tovor vedno ustrezno pritrdite.
 
10 Ocenjeni podatki temeljijo na modelu E-Transit Courier. Dejanski čas polnjenja in hitrost polnjenja se razlikujeta glede na vrsto uporabljene domače ali javne polnilnice ter druge dejavnike (vključno z vremenom, temperaturo okolja, načinom vožnje, profilom vožnje, stanjem vozila, starostjo, stanjem in temperaturo litij-ionske baterije).
 
11 Poročilo Centra za ekonomske in poslovne raziskave (Centre for Economics and Business Research) iz maja 2024, v katerem je ocenjena gospodarska dejavnost v panogah, odvisnih od dostavnih vozil, na petih nacionalnih trgih in v EU. Naročnik: H+K Strategies in Ford Motor Company.
 
12 Ford Transit Custom Plug-In Hybrid – homologirani izpusti CO2 33–50 g/km (po WLTP), homologirana poraba goriva 1,4–2,2 l/100 km (po WLTP) in doseg z izključno električnim pogonom 44–56 km (po WLTP).
 
13 Ocenjeni podatki temeljijo na modelu Transit Connect PHEV. Dejanski čas polnjenja in hitrost polnjenja se razlikujeta glede na vrsto uporabljene domače ali javne polnilnice ter druge dejavnike (vključno z vremenom, temperaturo okolja, načinom vožnje, profilom vožnje, stanjem vozila, starostjo, stanjem in temperaturo litij-ionske baterije).
 
14 Aplikacija FordPass®, združljiva z izbranimi platformami pametnih telefonov, je na voljo prek prenosa. Ponudnik mobilnega omrežja lahko zaračuna pošiljanje sporočil in prenos podatkov v skladu s tarifo.
 
15 Poročilo družbe ALD Automotive | Lease Plan UK, objavljeno leta 2024, ki ocenjuje produktivnost voznega parka v obdobju 2021–2023.
 
O družbi Ford Motor Company
Ford, globalna ameriška blagovna znamka, ki je že več kot 100 let vtkana v tkanino Evrope, si prizadeva za svobodo gibanja, ki gre z roko v roki s skrbjo za planet in drug za drugega. Družba s svojim načrtom Ford+ s poslovnimi enotami Model e, Ford Pro in Ford Blue pospešuje evropsko preobrazbo v popolnoma električno in ogljično nevtralno prihodnost do leta 2035. Družba vodi z novimi drznimi električnimi vozili, ki so zasnovana z mislijo na evropske voznike, in z inovacijami na področju storitev, ki pomagajo ljudem pri povezovanju, razvoju skupnosti in uspehu podjetij. Prodaja in servisiranje Fordovih vozil sta zagotovljena na 50 posameznih evropskih trgih, poslovanje pa vključuje tudi družbo Ford Motor Credit Company, oddelek za podporo strankam (Ford Customer Service Division) in 14 proizvodnih obratov (osem v popolni lasti in šest nekonsolidiranih obratov skupnih podjetij) s štirimi centri v Kölnu v Nemčiji, Valencii v Španiji ter v naših skupnih podjetjih v Craiovi v Romuniji in Kocaeliju v Turčiji. Ford zaposluje približno 34.000 ljudi v svojih obratih v popolni lasti in konsolidiranih skupnih podjetjih ter približno 57.000 ljudi, če upoštevamo nekonsolidirana podjetja po Evropi. Več informacij o podjetju, njegovih izdelkih in storitvah družbe Ford Credit lahko preberete na spletni strani corporate.ford.com.
 
PR - Summit motors Ljubljana

Editor

Urednik