RAFALE: ZGODOVINSKO IME NOVEGA KUPEJEVSKEGA ŠPORTNEGA TERENCA IN ZASTAVONOŠE ZNAMKE RENAULT


Renault razkriva ime svojega novega kupejevskega športnega terenca višjega razreda: Rafale. Rafale se navdihuje iz zgodovine Renault, ko je sredi tridesetih let prejšnjega stoletja izdeloval letalske motorje. Renault želi z vozilom Rafale postaviti nova merila v segmentu D. Vabljeni k prvemu ogledu novega Renault Rafale, ki bo razkrit 18. junija pred mednarodno letalsko in vesoljsko razstavo na letališču Le Bourget pri Parizu.

Renault je razkril ime svojega prihodnjega kupejevskega športnega terenca višjega razreda: Rafale. Rafale zaokroža ponudbo modelov znamke s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech in zasnovanih na konstrukcijski osnovi CMF-CD. Po modelu Austral, športnem terencu s petimi sedeži, in Espace, športnem terencu s petimi ali sedmimi sedeži, bo novi Rafale naslednji paradni konj Renaulta in bo okrepil ofenzivo znamke v segmentu D.

Navdih za izbiro imena prihaja iz slavne letalske preteklosti Renault. Za razumevanje povezave znamke z letalstvom se je treba vrniti v preteklost, na začetek 20. stoletja. Tedaj je bil Renault pionirski izdelovalec motorjev z notranjim zgorevanjem ne le za kopenska vozila, ampak tudi za vlake (motorizirane vagone »autorail«) in letala. Leta1933 je Renault kupil francoskega proizvajalca letal Caudron in ustanovil podjetje Caudron-Renault. Vsa letala so poimenovali po vetrovih in prav tako tudi C460, tekmovalno enosedežno letalo za doseganje rekordov, ki je leta 1934 preimenovano v Rafale.

Danes Renault spet oživlja povezave s svojo preteklostjo in odlikami legendarnega letala Caudron Rafale, ki se utelešajo v novih avtomobilih višjega razreda znamke. Pomen imena, ki je prevzet od vetra, in stranski pogled na prikazan kamufliran avtomobil nemudoma vzbudita misel na zmogljivosti, drznost, vznemirjenje in močan značaj.

Svetovna premiera novega Renault Rafale bo 18. junija letos ob 54. mednarodni razstavi aeronavtike in vesolja na letališču Le Bourget pri Parizu.   

VIR: Renault

Editor

Urednik