ZNAMKA JEEP® V PARIZU RAZKRILA NOVI KONCEPT 4×4

Christian Meunier, izvršni direktor znamke Jeep, je na predstavitvi koncepta 4×4 ob zaključku novinarske konference Jeep povedal: »Avenger je v sami osnovi zasnovan kot vozilo Jeep, popolnoma električni model 4×2 pa že ponuja nekatere zmogljivosti, ki so najboljše v razredu in po katerih je znamka Jeep prepoznavna.«

»Kljub vsemu smo se spraševali, kaj bi se zgodilo, če bi elektrificirane zmogljivosti štirikolesnega pogona znamke Jeep prenesli v kompaktno obliko ter pri tem ohranili edinstven oblikovni jezik, zmogljivosti in značaj znamke,« je še dodal ob predstavitvi koncepta 4×4 pri modelu Jeep Avenger.
Koncept 4×4, ki ponazarja značaj ‘zgoščene svobode’ novega Jeepa Avenger, združuje zasnovo, zmogljivosti in inovacije v kompaktno obliko. Privlačen, zabaven in prepoznaven Avenger bo vključen v ponudbo prihodnjih modelov 4xe znamke Jeep.

Na zunaj koncept 4×4 prinaša kljuko za vleko, širše blatnike in širši kolotek ter večje, bolj vpadljive pnevmatike. Zmogljivost modela Jeep Avenger je z izboljšanjem vstopnega kota na 21 stopinj, izstopnega na 34 stopinj in prehodnega kota na 20 stopinj nadgrajena, zasluga za to pa gre oddaljenosti od tal, ki zdaj presega 200 mm.

Sprednji del je dodatno zaščiten z debelejšimi obrobami, poleg tega pa ima vgrajene dodatne reflektorje za boljšo vidljivost pri nočni vožnji.
Koncept 4×4 pri modelu Avenger prinaša na novo zasnovan lahek strešni sistem za prevoz prtljage, ki s posebnimi pasovi pričvrsti prtljago na zaščiti streho pred praskami. Protiodsevna nalepka na pokrovu motorja in maska hladilnika s prevleko proti praskam zagotavljata dodatno zaščito za brezskrbno vožnjo po najrazličnejših terenih.

Koncept 4×4 pri modelu Avenger je najboljši izraz legendarnih zmogljivosti znamke Jeep, nadgrajenih z elektrifikacijo, kar pomeni, da lahko uporabniki uživajo v še boljših terenskih zmogljivostih, še večji zabavi in še večji svobodi, medtem ko se vozijo v skoraj popolni tišini.

G. Meunier je ob zaključku predstavitve povedal: »V Parizu smo pokazali, da imamo že skoraj v celoti pripravljeno celovito ponudbo novih zmogljivih modelov 4×4 znamke Jeep, ki so popolnoma električni, naš cilj pri tem pa je jasen: postati znamka elektrificiranih SUV vozil številka ena na svetu na poti do uresničitve svojega poslanstva, tj. brezemisijske svobode.«

Popolnoma električni Avenger je novi član družine 100-odstotno elektrificiranih vozil Jeep v celinski Evropi. 

O znamki Jeep
Jeep je legendarna znamka vozil z več kot 80-letno zgodovino, ki prinaša zmogljivosti, izdelavo in vsestranskost, ki jo ljubitelji SUV vozil cenijo na svojih potovanjih. Znamka Jeep vabi, da živite življenje s polnimi pljuči, saj ponuja široko ponudbo vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti za samozavestno premagovanje vseh poti.

Modelno paleto Jeep sestavljajo Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; seznam pa zaokrožujejo Wrangler (zunaj EU), Wrangler 4xe in Gladiator.  Legendarne terenske zmogljivosti vozil znamke Jeep so z uporabo elektrifikacije še izboljšane – v skladu z vizijo znamke o doseganju svobode brez emisij spreminjajo 4xe v novodobni 4×4.

VIR: Jeep

Editor

Urednik