CHATGPT PRIHAJA V AVTOMOBILE

Od julija dalje Audi AG preko sistema Microsoft Azure OpenAI integrira ChatGPT v več kot 2 milijona modelov od letnika 2021 dalje, vključno z modelom Q6 e-tron in prihodnjimi modeli E3 1.2. 

Zmožnosti ChatGPT-ja so zdaj razširjene tudi za glasovno pomočnico Laura podjetja Škoda Auto, ki je na voljo v modelih družine Enyaq z novo različico programske opreme 4.0, izdano za modelno leto 2024, v novi generaciji Škoda Superb in Kodiaq ter v posodobljeni Škoda Octavia. 

Volkswagnov glasovni pomočnik IDA, ki ga poganja ChatGPT, je aktiven pri družini ID. ter modelih Golf, Tiguan in Passat. Kupci s sistemom VW Connect/VW Connect Plus lahko IDA uporabljajo kot običajno – brez dodatnega dostopa ali aplikacije. Na voljo je v petih jezikih, in sicer v britanski in ameriški angleščini, španščini, češčini in nemščini. 

Pri vseh treh znamkah je bila integracija v domeni podjetja Cerence Chat Pro, ki je vodilni ponudnik rešitev umetne inteligence za avtomobilsko industrijo. Zavoljo varovanja zasebnosti so vse interakcije anonimizirane in po obdelavi izbrisane.

Editor

Urednik